İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG), İsveçli Demokratlar Partisi (SD) Borlenge Yönetim Kurulu Üyesi, Martin Strid hakkında "halklar arasında nefret ve kin yaymak" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bugün suç duyurusu dilekçesini polise teslim eden İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) İsveç Başkanı Yavuz Selim Çelik, birde basın açıklaması yaptı.

Çelik basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

İfade özgürlüğü adı altında Müslümanlara açıkça hakaret edip ülkedeki bir azınlık grubu aşağılayan SD Isveç demokratlar üyesi Martin Strid, sarf etmiş olduğu korkunç cümlelerden dolayı sadece Müslümanları incitmekle kalmamış, aynı zamanda ülkemizin temel demokratik değerlerini de zedelemiştir. Yeryüzünde 1.5 milyar Müslüman'ı rencide eden ve onları "insan" olarak göremeyen Martin Strid, Müslümanlara karşı kinini oldukça tehlikeli bir boyuta taşımıştır. Bu tarz kin ve nefret söylemleri ancak kaos ve huzursuzluğa, barışçıl bir arada yaşamımızın geri dönülmez bir şekilde bozulmasına yol açar. Irkçılık, grup odaklı nefret, azınlık gruplarına yönelik kışkırtıcı söylemlerin önü ivedilikle alınmalıdır.

İslam Toplumu İsveç Millî Görüş teşkilatı olarak Martin Strid hakkında Müslümanların tam manada insan olmadığı söylemleriyle Müslümanlara karşı kin ve nefret uyandırmaktan dolayı İsveç makamlarına suç duyurusunda bulunduğumuzu arz ederiz.''


Hafta sonu İsveç devlet televizyonu SVT'de yayınlanan ''Forum'' adlı programda konuşan Strid, Müslümanlara yönelik çirkin ifadeler kullanmıştı. 

Editör: İsveç Gündemi