Türk kökenli olarak kısa sürede kendini partide sevdiren ve yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mikail Yüksel  Eylül 2018 ‘de yapılacak olan genel seçimlerinde Göteborg kentinden 1. sıradan Milletvekili adayı gösterilmişti. 
Genç siyasetçi tatil için gittiği memleketi Konya'nın Kulu ilçesinde Kululuyuz. biz haber sitesi muhabiri Ömer Keleş'e açıklamalarda bulundu.

Yüksel, partisinin iki gün önce açıklanan İsveç parlamento seçimleri, ülke geneli listesinde ise isminin ilk 5 sırada yer aldığını söyledi. Yüksel “Partide siyasete başlayalı 3 yıl olmasına rağmen partinin ülke geneli sıralamasında listede 5. sırada ismimin yer alması beni oldukça mutlu etti, Partimizin genel başkanı, AB vekili ve Dış işleri sözcüsü gibi ağır topların ardından ben 5. sırada yer alıyorum” dedi.

”İsveç ‘te yaşayan 50 bine yakın Kululu Hemşerimden Oy bekliyorum”

İsveç’te 9 Eylül de yapılacak genel seçimleri hatırlatan Yüksel, “Bilindiği gibi İsveç’te parlemento seçimleri var, 50 bine yakın Kululu çifte vatandaş, geçen seçimde olduğu gibi Kulu’ daki Fahri İsveç konsolosluk şubesinde seçim sandığı kurulacak, statüm gereği bütün sandıkların kurulduğu yerlerde bana oy kullanılacağı için İsveç’in değişik yerlerinde yaşayan ve Kulu da tatillerini geçiren hemşehrilerimizin seçmeli oylarına talibim” dedi,

Editör: İsveç Gündemi