Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  HDP'nin kapatılacağına ilişkin söylentilere oldukça net bir dille 'Parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bedelini ödemesi gerekir diyorum." diye karşılık verdi.
ŞEHİTLER İÇİN 'KANLARININ HESABI SORULACAK' MESAJI

Erdoğan, Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne gidecek. Erdoğan Çin'e gitmeden önce, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde sıklıkla yaşanan terör saldırılarına ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir" dedi. 

HDP KAPATILACAK MI?

Erdoğan, HDP'nin kapatılacağına ilişkin iddialar hakkında "Daha önce yapmış olduğum açıklamalar var. Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bedelini ödemesi gerekir diyorum. Dokunulmazlık zırhından bunları sıyırarak bedelini ödemeli. Parlamento gerekeni yapmalı ve bunların dokunulmazlıklarını kaldırmalı bedelini ödetmeli" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTTİ Mİ?

PKK saldırılarının artışa geçmesiyle 'çözüm sürecinin bittiği'ne ilişkin genel algı hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Tabii çözüm sürecinin başlangıcı ve geldiği noktaya bakalaım. Bu hükümetimizin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça milli birlik projesi olarak olayı genişlettik. Akil adamlar heyeti oluşturarak Anadolu'nun nabzını yokladık. Bunu destekleyen ve rahatsız olanlar oldu. 30 Mart'ta çözüm süreci istismar edildi. Başbakan olarak partimin başındaydım ve karşılığını bulmadı ve genel seçimlerde çözüm süreci hasar gördü. Bu ülkede milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenler bu süreci devam ettirmemiz zannediyorum mümkün değil." diyerek çözüm sürecinin bu şartlar altında devam edemeyeceğini vurguladı.


HDP'YE PKK ELEŞTİRİSİ

Erdoğan, ayrıca HDP'yi "HDP'nin PKK'ya karşı ortaya koyduğu bir tavrı duydunuz mu, aksine onları sahiplenmeye devam ediyor. Bu konuda bütün dezenfoırmasyonlara karşı hükümet başkanlarını ve devlet başkanlarını bilgilendirdik. Görüştüğümüz ülkeler, "Bizler Türkiye'nin yanındayız" diyorlar." diye eleştirdi.

GÜVENLİ BÖLGE

Erdoğan, ABD ile Kuzey Suriye'de oluşturulması planlanan "güvenli bölge" planı hakkında,  "Tabii burada şu anda ilk adım güvenli, bölgenin altyapısını oluşturmak. Her şeyden önce DAEŞ'le Kuzey Suriye'de mücadele önem arz ediyor ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden malum unsurlar var. Bu tehditlerden arındırmak için orada güvenli bölge oluşturulması çalışlmaları yapılıyor. Bu bizim ülkemizdeki mülteciler için de iyi olacaktır. Oranın güvenli bölge haline getirilmesi sonrası bu adım atılacaktır." diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Dün bu menfur olayın ardından hem genelkurmay başkanımızla, hem muş valimizle, hem şehidimizin eşiyle görüşüp kendilerinde, henüz şehit olmamıştı ki bilgi aldım.

ŞEHİTLER İÇİN RAHMET DİLEDİ

Teröristlerin alçakça saldırılarında şehit verdiğimiz asker polis korucu olarak görev yapan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi sözde aydın sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır.

Türkiye, ülkesine ve milletine ihanet içerisine giren her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etme gücüne sahiptir.

"KANDİL'DEKİ MÜCADELE SIRADAN DEĞİLDİR"

Türkiye'nin Kandil'de vermiş olduğu mücadele sıradan değildir. DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle verilmiş olan mücadele milletim can güvenliğine kast edenlere karşı verilmiş olan bir mücadeledir. Devletin üzerinde olan sorumluluğa da kast etmiştir ve bunun gereği yerine getirilecektir. İç Güvenlik Yasası'nın içerisinde ne vardsa uygulamaya geeçecektir. Uygulamada sıkıntı varsa uygulayıcıların kendilerini test etmesi gerekir.

"REHAVETE FIRSAT VERMEDEN..."

Süreç şu anda başlamıştır ve rehavete fırsat vermeden de devam edecektir. Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrıştırmaya gittiği yolundaki iddialar Türkiye'nin gücünü hazmedemeylerin işi ve dezenformasyonudur.

Emniyet birimlerinin belgelerle yargıyı desteklemeleri ve yargının da bunlarla ilgili hızlı karar vermesi yüreği yaralı aileleri rahatlatacaktır.

ABD İLE GÜVENLİ BÖLGE ANLAŞMASININ DETAYLARI

Tabii burada şu anda ilk adım güvenli, bölgenin altyapısını oluşturmak. Geçtiğimiz çarşamba Obama ile etraflıca ele aldık. Her şeyden önce DAEŞ'le Kuzey Suriye'de mücadele önem arz ediyor ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden malum unsurlar var. Bu tehditlerden arındırmak için orada güvenli bölge oluşturulması çalışlmaları yapılıyor. Bu bizim ülkemizdeki mülteciler için de iyi olacaktır. Oranın güvenli bölge haline getirilmesi sonrası bu adım atılacaktır.

Kaynak: İnternet Haber
Editör: İsveç Gündemi