Başkent Stockholm'ün Sponga İlçesinde Ilımlı Muhafazakar Parti'sinin yerel siyasetçisi Victoria Onval,Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı öven paylaşımlarda bulundu.

İsveç basınında çıkan ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren bir haberin linkini sosyal medyada paylaşarak 'Ömrün uzun olsun Erdoğan' yazan Victoria, bir başka paylaşımında ise, ''En iyisi Erdoğan, iki yüzlü İsveç ' yorumu ile dikkat çekti.

Bu paylaşımlardan dolayı sosyal medyada linçe uğrayan ve bir çok hakarete maruz kalan genç kadın siyasetçi, sosyal medya hesaplarını ve telefonunu kapattı.

- İsveç'te Türkiye'ye sempatisi bulunan siyasetçiler büyük baskı altında

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğraflarının İsveç medyasında, ''Irkçılılarla yemek yediler'' başlığıyla yayınlanmasının ardından 2016'da görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Geçen yıl Göteborg kentinden Liberal Merkez Partisinden birinci sıra milletvekili adayı olan Türk kökenli siyasetçi Mikail Yüksel, Türkiye aleyhine konuşmadığı için ihraç edilmişti.

Editör: İsveç Gündemi