İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 
'ÇOK CİDDİ SİLAH STOKLAMASI YAPTILAR'

Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.

Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar.

'ASKER VE POLİSİN VURMA YETKİSİ VAR, GÖRÜNCE İNDİRİR'
Amaçları vatandaşlarımıza korku salmak. Teröristlerin ölü rakamları binlerle ifade ediliyor. Aynı şekilde DAEŞ ile ilgili böyle. Bölücü terör örgütüne karşı hem hava hem kara operasyonları aynı kararlılıkla devam edecek. Sıkıntılarımız olmayacak değil olacak ama kararlı bir şekilde devam edeceğiz. 

Polisin ve askerin vurma yetkisi vardır. Silahlı bir terörist gördüğü zaman vurur indirir. Böyle bir şey olduğu zaman bu yetkiyi rahatlıkla kullanılabilir. Anında gereği yapılır. 

'BU AHLAKSIZLIĞIN TAM BİR DANİSKASI'
('400 millet vekili' haberlerinin çarpıtılması) Bu ahlaksızlığın tam bir daniskası. Burdan kendilerine nasıl bir rant elde edebilirler bunun peşindeler. Ben bu paralel yapının geçmişini bilirim bunlar o zaman çok farklıydılar. Bunlar Türkiye'yi Batı devletlerine şikayet edecek kadar alçalmışlardır. 

'BUNLARDA ÖYLE BİR YÜZ YOK'
Türkiye'nin yükselmesini bunlar hazmedemiyorlar. Biz 'Beştepe Külliyesi' ile güçlü Türkiye'nin temellerini atıyoruz. Bunlar çatlasalar da patlasalar da devem edecek. 

Mesele cibiliyet meselesi karakter meselesi. Acılardan rant elde etmeye çalışıyorlar. Bunlarda öyle bir yüz öyle bir dürüstlük yok. 

KAÇAN SAVCILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Biz savcıların İnterpol'den iadelerini daha henüz istemedik bunu çarpıtıyorlar. 

KOZA İPEK HOLDİNG SORUŞTURMASI
Burada da bir manipilasyon ve çok çirkin bir yakalaşım tarzı var. DAEŞ'e yardım ediyorsak biz niçin Cerablusta'yız neden verilen koordinatları vuruyoruz? Bunlara gelince bunların yazılı ve görsel medyaları çalışıyor mu? Çalışıyor. demek ki müdahale edilmedi müdahale edilen neresi? Holding.

'GELEN İHBARLAR ÇOK CİDDİ'
Ama şuana kadar gelen ihbarlar çok ciddi. Eğer burada bir sıkıntı yoksa kendisi neden o zaman kaçıp gitti. Tatil diyorlar tatili kendi otelinde de yapabilir. Gayet lüks oteli var. Neden kaçıyorsun? 

'SEÇİM NE OLURSA OLSUN YAPILACAK'
Şuan ki tablo bize kan kaybettiriyor. Koalisyon Türkiye'de kültürü olmadığı bunu başaramadık. Bu yüzden tekrar seçime gidiyoruz. Anasaya da Cumhurbaşkanı'na böyle bir yetki vermiş. Ve şimdi de 'Seçim yapılamayabilir' diyorlar. Seçim ne olursa olsun, şartlar ne olursa olsun yapılacak. 

Bir köyde sandıkta sadece tek partiye oy çıkıyor bir tane olsa iki tane olsa eyvallah dersin. Bu soru işaretlerini doğurmaz mı? Bütün bunlar ortada bunlar yaşandı. Bunu engellemek için farklı şeyler yapılacak. Güvenlik için kamera olayı sandık sayısı kadar falan şimdi olacak işler değil biraz gerçekçi olmak lazım. 

'BİR FELAKET SENARYOSU GÖRMÜYORUM'
Yine bir koalisyon kararı çıkarsa böyle bir iradeye herkesin katlanması gerekir. Partiler bir araya gelip bir koalisyon oluşturabilirler. Bir felaket senaryosu oluşturacak bir şey görmüyorum seçimlerden sonra. 

ERDOĞAN'DAN PARTİ LİDERLERİNE 'ÇELİŞKİ' TEPKİSİ
Aylan ile ilgili olarak bir taraftan kalkıyorsun bir siyasi parti olarak ağıt yakıyorsun diğeri de aynı şekilde. Ancak yüz binlerce Suriyeli'yi kabul ettiğimiz zaman Türkiye'ye teşekkür etmiyorlar ve dünyanın değişik yerlerinde bunun propagandasını yapıyorlar.

Kaynak : Haber7
Editör: İsveç Gündemi