Bucsh, "yaşanan sorunlarda hükümetin büyük bir sorumluluğu var" diyerek, muhalefetin önerdiği düzenlemeler konusunda hükümetin bir türlü adım atmadığının altını çizdi.

"Bunlar çok sayıda öneri ve sağlam bir reform gündemi. Bunlar Sosyal Demokratlar tarafından iyi bilinen önerilerdir, onlara önerileri kabu istememeleri talihsiz bir durumdur" dedi.

Korona komisyonunun hazırladığı 300 sayfalık raporda, yetkililerin pandemi sürecinde yeterli adımlar atmadığı ve özellikle huzurevleri konusunda geç kaldığı, bunun yanı sıra izlenen stratejinin yanlış olduğuna dikkat çekiliyor.

Ebba Bucsh, Nihayetinde: Komisyon'un belirttiği gibi, hükümete ağır bir sorumluluk düşüyor. Uzun süredir eksiklikler var, birkaç önceki hükümeti ve mevcut hükümeti suçlamak mümkün" ifadeleri kullandı.

Bucsh, "İsveç'te sağlık ve bakımda var olan eksiklikler ve seçtikleri strateji hakkında bilgi sahibi olarak, çok büyük bir sorumluluk mevcut hükümete aittir" dedi.

Sert eleştirilerine devam eden Bucsh, "Bu hükümet pasifti, yaşlılar hayal kırıklığına uğradı, gelecekte yapabileceğimiz her şeyi yapmak için büyük bir sorumluluğumuz var. Bu konuda yardımcı olmaya hazırız. Ancak bu süreçte yaşanan sorunlardan hükümet ve Stefan Löfven sorumludur" dedi.

Bucsh, hükümete, çevrenizde bakanlar, uzmanlar, yetkililer gibi durumla başa çıkabilecek doğru kişilerin olup olmadığı sorusunu sorduk.

Hükümet şimdi eleştiri temelinde hareket etmeli, aksi takdirde Löfven hükümetinin istifa etmesi gerekiyor. İsveç hastaları daha iyisini hak ediyor yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi