Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasına Ankara'daki katliamı ve Halepçe katliamını kınayarak başladı.

Demirtaş'ın konuşması şöyle;

"Yarın Halepçe Katliamı’nın yıl dönümü. Halepçe Katliamı'nda yitirdiklerimiz şahsında bütün soykırım mağdurlarını anmak istiyorum. Pazar akşamı Kızılay Meydanı’nda tümüyle sivilleri hedef alan bir terör saldırısı gerçekleşti. Lanetliyor, kınıyoruz. Ankara’da bütün yitirdiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yararlılara acil şifa diliyorum.

BOMBA PATLAR; SUÇLU HDP

Mitingimizde bomba patlar, mağdur AKP suçlu HDP. Suruç’ta katliam olur, daha cenazeler yerde, açıklama: mağdur AKP, sorumlu HDP. Ankara katliamı sonrası yine öyle ileri gittiler ki, “HDP oylarını artırmak için kendi mitinginde bomba patlattı” dediler. Balyayla para yakalanıyor evlerinde, yine mağdurlar. Böyle bir ahlaksızlık, ikiyüzlülük içerisinde hangi sorunu nasıl çözeceğiz?

KUCAKLAŞALIM DİYECEĞİMİZ BİR ÜLKE BIRAKMADILAR

Dünyanın demokratik ülkelerinde bir bomba patladığında herkes barış cephesinde yan yana omuz omuza gelir. Bizdeki eksiklik budur. "Saldırı tüm topluma yapılmıştır, kucaklaşalım" diyebileceğimiz bir ülke bırakmadılar. Her saldırının mağduru bunlar. Sorsanız, kutuplaştırmada da yine mağdur onlar. Oysa yaşam tarzından etnik kimliğine kadar insanları ayrıştıran bunlar.

BİZ İKTİDAR OLSAK KARDEŞLİĞİ SAĞLARIZ

Şırnak’ı, Yüksekova’yı, Nusaybin’i de Cizre ve Sur gibi yaparak mı çözeceksiniz? Biz iktidarda olsak, hiçbir şey yapamazsak kardeşliği sağlarız, bu kutuplaşmayı önleriz. Ankara'da katledilenleri Konya’da statta insanlar yuhalıyor. Nasıl bir ortak acı bu? Nasıl bu hale geldik, kimse sormayacak mı? Her insanın acısı ortak acımız. Neye göre, nasıl ayıracağız? HDP’ye yaptıkları eleştirinin 10’da birini IŞİD’e ya da PKK’ya yapmazlar. Neden? Oy için. Balon patlasa hemen HDP linç tahtasına.
Editör: İsveç Gündemi