İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Mülteciler konusunda ek tedbirler alınması öne çıktı. Türkiye, 'göçmen deposu' haline gelmeyecek muhalefetin dediği gibi. Mülteciler konusunda karşılıklı çaba harcıyoruz. Bizim teklifimiz hala masada. 

TÜM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMA ÇAĞRISI

Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyorlardı. Ama bu değerlendirmeleri çelişkiye düşmeden yapmalılar. Sanki AK Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor zannettiler. 

'UCUZ KAHRAMANLIKLARA KALKIŞTILAR'

Devlet Bahçeli HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda destek vereceğini açıklamıştı. Sayın Kılıçdaroğrlu sürekli olarak kaçamak yollara geldi. Ucuz kahramanlıklara kalkıştılar. Maskeleri indirmek gerekiyor. Herkes net tavrını koysun dedim. 
AK Parti üzerine yapıştırılmak istenen 'dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyorlar' görüşünün gerçek olmadığını cümle aleme ispat edeceğiz. 

'OLUMSUZ BİR SONUÇ GELSE DE BİZ SÜRECİ İŞLETİRİZ'

Eğer onlardan olumsuz sonuç gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür. 

'BAŞKANVEKİLLERİMİZE TALİMATI VERDİM'

Fezlekeleri 4-5 ayda tartışmak değil, tek hamleyle Anayasa'ya geçici madde koyarak tüm fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir adım atalım. 

Grup başkanvekillerimizi çağırdım, onlara muhatapları, grup başkanvekilleriyle konuşmaları talimatını verdim.

'ÜMİT EDERİZ Kİ 'HAYIR' DEMEZLER'

Sürekli AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyor baskısı var. Birinin bu perdeyi indirmesi gerekiyor. Herkes için dokunulmazlık zırhını kaldırırız. Ümit ederiz ki bu teklife 'hayır' demezler. 

Bu şekilde kimin dokunulmazlıkların kaldırılmasından korktuğunu kimin korkmadığını görürüz. 
Editör: İsveç Gündemi