7 Haziran’da gerçekleşecek milletvekili seçimleri için İsveç'in Başkenti Stockholm'e giden AK Parti, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti İsveç Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Özer Eken'le esnafları ve dernekleri ziyaret ederek gurbetçi vatandaşlarla biraraya geldi. 


Türklerin yoğun yaşadığı Rinkeby semtinden çalışmalara  başlayan heyet, bölgede iş yapan gurbetçi esnafları ziyaret ettikten sonra, Rinkeby Diyanet Kadınlar Kolu Derneğinin kermesine katıldı.


Daha sonra Rinkeby cemiyetinde vatandaşlarla bir araya gelen heyet vatadaşların sorunlarını dinledi. Burada kısa bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, yurtdışında yaşayan gurbetçilere Ak Partinin 12 yıılık iktidar zamanında sahip çıkıldığını belirterek, bundan sonrada gurbetçi vatandaşların sorunlarını Ak partini çözmeye devam edeceğini söyledi. Vatandaşların sorularını cevaplayan Türkmenoğlu, sorunları olanlarında problemlerini not alarak yardımcı olma sözü verdi.
AK Parti İsveç Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Özer Eken'de, konuşmasında çalışmalara 3 ay önce  başladıklarını hatırlatarak, “Öncelikle adres kaydı olmayan vatandaşlarımızın kayıtları için adres beyan formlarını toplumun her kesimine ulaştırarak, Yüksek seçim Kurulu’nun belirlediği 14 Mart tarihine kadar kayıt yapmaları yönünde çalışmalar yürüttük. Daha sonra ise, adres kaydı olmayanların 27 Mart’a kadar itiraz ve adres kayıtları konusuna odaklandık” dedi.

Bütün vatandaşları sandığa davet eden Eken, ''seçme hakkımızı sonunda aldık. Seçilme hakkımızı da almak istiyorsak, oy kullanma oranımızı artırmamız lazım. Oy kullananların oranı sandığa az yansırsa, bir daha ki seçimlerde bize seçilme hakkı vermezler, başka bölgeleri tercih ederler'' dedi.

Daha sonra Kİsta bölgesinde Yener ve Şener ailelerinin kınasına katılan Ayşe Türkmenoğlu, burada kısa bir konuşma yaparak gençlere mutluluklar diledi.


Heyet daha sonra ev ziyaretlerine geçerek, Rinkeby, Skogas ve Flemsberg'de vatandaşların evlerine konuk oldu. 

Yurt dışındaki 2 milyon 800 bin seçmen, 8 Mayıs’tan itibaren oy vermek için sandığa gidecek. Oy verme işleminin yurtdışında erken başlaması nedeniyle adaylar, seçim bölgelerinden önce başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkede seçim kampanyasına başladı.

 İsveç'te seçime 1 gün süre ayrıldı. 31Mayıs 2015 tarihinde 10:00 - 19:00 saatleri arasında yapılacak seçimler için 35 bin seçmen oy kullanacak.
Geçen sene yapılan  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İsveç'te katılım çok düşük seviyede gerçekleşti.  

Oylama için 25 sandık açıldı ancak 34 bin 900 kayıtlı seçmenden sadece 1447'si oy kullandı.









Editör: İsveç Gündemi