İsveç hükümetinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları ve Süryaniler hakkında 2010 yılında parlamentoda alınan kararı gözden geçirmesini olumlu karşıladığını da belirten Peter Weiderug, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç Parlamentosu'nun 1915'teki olayların bağımsız bir kurul tarafından araştırılmasından sonra, çıkacak sonuca göre hareket etme kararını doğru bulduğunu da sözlerine ekledi.
"Ermeni, Süryani ve bir çok Türk dostumla bir araya geldiğimizde, 1915 olayları için çoğunluğun bağımsız bir kurulun olayı araştırması gerektiğin konusunda hemfikiriz" diyen Weiderug, "İsveç Parlamentosu tarafından kurulacak bağımsız kurulun gerekli hassasiyeti göstererek gerçeklere ulaşacağından eminim" dedi.

Kıbrıs'da barış yakın

Kıbrıs'ta barış görüşmelerini yıllardır yakından takip ettiğini ve içinde bulunduğunu belirten İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Lideri Peter Weiderug, 10 gün önce Rum lider Anastasiadis ve  Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lefkoşa'da Lokmacı kapısında buluşmaları sırasında yer aldığını kaydetti.  

Weiderug, liderlerle birlikte hattın iki yanında gezerek kahve içtiklerini belirterek, Kıbrıs'ta barışın çok yakın olduğunu ve bunun Türkiye ile Yunanistan tarafından da desteklendiğini gözlemlediğini ifade etti.

AK Parti seçimleri tekrar kazanır

Türkiye'de yapılacak 7 Haziran Genel Seçimlerini de yakından takip ettiğini kaydeden Peter Weiderug, seçim sonrası yeniden AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını tahmin ettiğini ifade ederek, AK Partinin bu seçimde biraz düşüş yaşayacağını geçen seçimde ki oy yüzdesini yakalamayacağını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi