Yeşim Çetir, beklediği organ nakli 20 Doktor ve 17 saatlik başarılı ameliyat sonrasında gerçekleşti.
20 Doktorun girdiği ve on yedi saat süren organ nakli ameliyatı çok başarılı şekilde tamamlandığı açıklandı.

Uzun zamandan beri Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde Temple Hastanesinde tedavi gören Yeşim Çetir, dün aynı hastanede 17 saat süren başarılı organ nakli ameliyatı hayata tutunmaya çalışıyor.

Doktorlara tarafından yapılan açıklamada, Organ nakli yapılan ve çok ağır bir ameliyat geçiren Yeşim Çetir'in on saat uyutulacağı açıklandı. Doktoru yaptığı açıklamada dünya tarihinde bir ilke imza attıklarını söyledi.

Uzun zamandan beri organ nakli bekleyen Yeşim Çetir, 23 yaşındaki Amerikalı bir erkek çocuğun organları tutması üzerine nakilin gerçekleştiği açıklandı.

Yeşim Çetir'in Babası yaptığı açıklamada şunları söyledi; 20 Doktor 17 saat süren kızımın ameliyatı başarıyla sonuclanmıştır. Akciğer, soluk borusu ve yemek borusu' nda çok güzel sonuç almış durumdayız. Şu an yine doktorların başında olduğunu ve uyutulduğunu belirti. Kızım, doktorların açıklamasına göre bir müddet uyutulacak. Doktorlarla yaptığımız toplantıda dünya tarihinde bir ilke imza attığını söyledi ve bizlerde çok mutlu etti. Genel durum ile ilgili geniş açıklamayı daha sonra yapacağız. Gelişmeleri değerli kızım Yeşim verir, sevenleriyle paylaşacağım ABD den herkese selamlar saygılarımı iletiyorum hepinizden Allah razı olsun."dedi.

Türk Usa Newspaper 
Hasan Çelik/Özel Haber
Editör: İsveç Gündemi