Şu andan itibaren, her hastanın sadece bir akrabasının Växjö acil servisine gitmesine izin verilecek. Ayrıca akşamları ve geceleri, bekleme odaları ile acil servisin arasında bulunan kapılar kilitlenecek. 

Smålandsposten'in haberinde, durumu Växjö'deki acil serviste çalışanlara yönelik tehdit ve şiddeti azaltmaya yönelik bir adım olarak bu kararın alındığını ifade etti.

Önlemler, diğer şeylerin yanı sıra, çalışanların hem akrabalar hem de hastalar tarafından nasıl rahatsız edildiklerini ifade ettiği şiddet ve tehditlerden sonraki davalar nedeniyle uygulandığı söylendi. Aynı zamanda, iş yükü, bir hastanın acil durumda olduğu ortalama süre arttı. Acil servise gelen hasta yakınlarının tehditlere ve şiddete katkıda bulunduğuna inanıldığı söylendi.

Bununla birlikte, akrabalarla ilgili sınırlama kosuunda değerlendirmede bulunan, Växjö acil kliniğinde operasyon müdürü Clas Hjertqvist, acil servise daha fazla insanı getirebilecek hastalar var.

"Birinin daha fazlasına ihtiyacı varsa, elbette almalı. Bir çocuk her iki ebeveyni ile birlikte gelirse veya durumu ciddi olan hasta ise yakınlarının gelmesi normal" dedi.

Ancak bazı hasta durumlarında olaylar olabileceği ve yakınların hastanın durumunu riske atacak derecede çalışmaları engellediği de gözlemleniyor ifadelerine yer verildi.

Editör: İsveç Gündemi