Jönköping'de 20 yaşındaki genç bir kızda korona virüs bulunması sonucunda karantinaya alınan hastanın tedavisi devam ediyor.

Virüsün İsveç'te görülmesi üzerine kapsamlı bir çalışma yürüten İsveç sağlık kurumları, ilgili daldaki sağlık uzmanlarına ekstra bilgi verildiğini belirtti.

Son zamanlarda Çin'in Wuhan bölgesini ziyaret eden Jönköping'de yaşayan 20 yaşındaki genç kızda korona virüsü testleri pozitif çıkmıştı.

Pazartesi günü ise İsveç'in Blekinge bölgesinde şüpheli bir vaka keşfedildi. Şüpheli kişi karantinaya alınırken, test sonuçlarının yarın çıkacağı belirtildi.

Enfeksiyondan şüpheleniyorsanız evde kalın

Uppsala bölgesi dahil toplamda yaklaşık 50 kişi korona virüsü için teste tabi tutuldu. Teste tabi olanlarda söz konusu virüsün hala doğrulanmış bir vakası bulunmuyor.

Enfeksiyon önleme doktoru Johan Nöjd, "Durumu izliyoruz ve Halk Sağlığı Kurumu ile temas halindeyiz" diyerek, enfeksiyonun yayılma riskini azalmak için durumun nasıl ele alınması gerektiğine dair rutinlerimiz var dedi.

Vücut ısı yüklesen, gribal enfeksiyona yakalanan ve bunun korona virüsü olabileceğini düşünen kişilerin evlerinde kalmaları, kimseyle temas kurmadan yardım talep etmeleri gerektiği söyleniyor.

Bu virüs ne kadar bulaşıcı?

Aslında çok bulaşıcı değil. Örneğin, enfeksiyonu olan biri bir otobüste bulunuyorsa mesafeli durulursa enfeksiyon kapmazsınız diyen Johan Nöjd, virüsün öksürük ve hapşurma sonucu karşı insana sıçama yapması söz konusu değerlendirmesinde bulundu. Korona virüsüne tüm bu odaklanmanın olumlu yanı, herkesin çok dikkatli olması olarak yorumlayan Nöjd, Eğer Sars ile bir önceki salgına bakarsanız, bunun ne olduğunu anlamadan hasta olan birinin durumunu anlamak zaman alacaktı ifadeleri kullandı.

İsveç'in virüse karşı hazırlıklı olduğunu ve etkin çalışmalar yürüttüğü söylendi.

Editör: İsveç Gündemi