BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, 3. doz hatırlatma aşıları olmadan dünyanın COVID-19 pandemisini kontrol altına alamayacağını söyledi.

Stat News'in haberine göre Uğur Şahin, bazı uzmanların uyarılarına rağmen hatırlatma dozlarının gerekli olacağı konusunda ısrar etti.

Şahin konuya ilişkin "Günün sonunda bu salgını kontrol altına almamız gerçekten önemli. Ve hatırlatma dozları olmadan da kontrol altına alamayacağız. Benim güçlü kanaatim bu yönde” dedi.

Aşı yapıldıktan dört ila altı ay sonra antikor seviyelerinde az da olsa bir düşüş olduğuna dair kanıtlar olduğunu söyleyen Şahin sözlerine "Bu nedenle bizim pozisyonumuz, hatırlatma dozunun tam bağışıklığı geri kazanmaya yardımcı olabileceği ve böylece aşılı kişilerde enfeksiyonlarla komplike olmayan bir kış mevsimi geçirmemizi sağlayabileceği yönünde" diye devam etti.

Şahin'in katıldığı panelde söz alan Pfizer Aşı Araştırma ve Geliştirme Başkanı Kathrin Jansen de, Pfizer'in Covid-19 destekleyici dozların önemine ilişkin durumun veriler tarafından doğrulandığını söyledi ve "Bu durum para kazanmakla ilgili değil” dedi.
Jansen, şirket tarafından geliştirilen güçlendirici atışlarla ilgili geniş bir çalışmanın yakında okunacağını da sözlerine ekledi.

Jansen, şirket tarafından geliştirilen hatırlatma dozlarıyla ilgili kapsamlı bir çalışmanın yakında yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

Editör: İsveç Gündemi