Tegnell, "Enfeksiyonu tamamen durduran bir sürü bağışıklığı asla olmayacak" ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Kurumu ve Anders Tegnell bugün ülke genelinde dokuz bölgede antikor testlerinin ilk sonuçlarını yayınladılar. 

Elde edilen sonuçlar 18. haftadan alındığı ve sonraki yedi hafta boyunca örneklerle doldurulacaktır denildi. 

Verilere göre 65 yaş üstünün, çocuklar, gençler ve çalışma yaşındaki insanlardan daha az etkilendiğini gösteriyor. Ancak Stockholm, ülkenin geri kalanından daha fazla etkileniyor denildi. 

Test edilen başkentlilerin yüzde 7,3'ü 18. haftada antikor geliştirmişti; FHM'ye göre, bu veriler korona yayılımının Nisan ayı başlarında nasıl göründüğünün bir resmini gösteriyor.

Şimdiye kadar elde edilen sonuçlar modellerde FHM'nin popülasyondaki sürü bağışıklığına ilişkin ileriye dönük tahminler yapacak şekilde dahil edildi.

Tegnell, geçmişte yaptığımız modellerle ve belki biraz daha düşük olan diğer modellerle iyi bir uyum içinde olduğunu söylüyor.

Stockholm nüfusunun yüzde 20-25'inin enfeksiyona yakalandığına inanıyoruz diyen Tegnell, enfeksiyonu tamamen yok etmek için her hangi bir sürü bağışıklık modeli olmadığını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısından sonra, Anders Tegnell sürü bağışıklığı hakkında bir soru aldı ve mevcut bağışıklığın "efsanesi" olarak adlandırdığı şeye işaret etti.

Tegnell, "Enfeksiyonu tamamen durduran bir bağışıklık asla olmayacak. Bir bağışıklığın verebileceği şey, enfeksiyonun yayılmasını koruyabilmesi ve bazı kısıtlamaları serbest bırakabilmenizdir. Ancak enfeksiyon geçmeyecek" diyerek, sürü bağışıklığı ile en verimli sonuç bir aşı ile birleştirdiğinizde elde edilebilir. Nüfus düzeyinde bir bağışıklığın sağlık tedavisini kolaylaştırabileceğini ve kısıtlamalardan vazgeçebileceğimizi söylüyor dedi.

İsveç'in bu seviyelere yaklaşıp yaklaşmadığı sorusu üzerine, Tegnell: "Evet, bunun bir etkisini zaten görüyoruz. Son üç ya da dört hafta içinde herhangi bir işlem yapmadan düşen sayılarımız var" yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi