ABD'nin ısrar ettiği Çin yapımı virüs vurgusu tüm dünyada kabul görülmezken, İsveç'ten de yanıt geldi.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell bu ifadeler gerçeği yansıtmayan "söylentiler" olarak niteledi.

Çin'in laboratuvarda virüsü üreterek yaydığı sorusu üzerine Tegnell: "Bu yönde hiçbir kanıt görmedim" bunlar söylentiler ve dedikodulardan ibaret vurgusu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun açıklamaları ABC'nin geçen günki "Bu Hafta" programında dile getirmesiyle dünyaya yayıldı.

Pompeo, "Bu, Çin laboratuvarındaki başarısızlıkların bir sonucu olarak dünya ilk kez virüslere maruz kalmadı" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (virüsün hayvan dünyasından geldiği) görüşünün aksine, Pompeo bunun insan eli tarafından yaratıldığını düşünüyor.

Eyalet epidemiyoloğu Anders Tegnell, DSÖ ile ortak bir görüşme kapsamında Çarşamba günü uluslararası meslektaşlarıyla birlikte tele konferans yolu ile İsveç'teki salgınla ilgili bilgilendirme yaptı.

Virüsün insan yapımı olduğu yönündeki ABD Dışişleri Bakanı'nın iddialarına, Tegnell, bu iddiaların doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Tegnell, böyle bir iddianın inandırıcı olmadığını ve bu virüsün insan eliyle yapıldığına dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Tegnell, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun internette dolaşan bazı söylenti ve belgeler üzerinden konuştuğunu, bunların söylenti olduğunu ve kanıta dayalı bir şey olmadığını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi