Halk Sağlığı Kurumu Devlet Epidemiyoloğu Anders Tegnell özel sağlık kliniklerinde yapılan testleri önermediğini sözledi.

Tegnell bu testlerle ilgili Halk Sağlığı Kurumunun önerdiği ve yaptığı test yönetimine dair hiçbir şey yoktur. 

Hedda Care gibi özel sağlık şirketleri, covid-19'a karşı bağışık olup olmadıklarını öğrenmek isteyen kişilere ücret karşılığı test yapıyorlar.

Ancak Halk Sağlığı Kurumu testlerin işe yaramadığını düşünüyor.

Anders Tegnell, "Testlerin çoğu, testin hastalığa yakalanıp yakalanmadığınızı gösterdiğinde sınırın yattığı validasyona düşer. Pozitif bir test sonucu alırsanız, muhtemelen hastalığa yakalandınız, ancak enfekte olan herkesi bulmakta oldukça kötüdürler" yorumunda bulundu.

"Bilgi eksikliği"

Özellikle son bir kaç günde antikor testleri yapan özel klinikleri bu konuda da yetersiz bulduğunu belirten Tegnell, insanların bu yollara başvurmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Tegnell'e göre bağışıklık konusunda da sonuç çıkarılamıyor.

"Bu bireyin bağışıklığı için ne anlama geldiğini söyleyecek çok az şey biliyoruz, yani hastalığa tekrar yakalanma riski olabilir. Bu yüzden, bunları bireysel düzeyde kullanmak için oldukça fazla bilgi var" dedi.

Bugün Covid-19 nedeniyle 81 yeni ölüm bildirildi. Bugünkü rakamlarla birlikte ülke genelinde toplam ölüm vakası 2 bin 355 oldu.

Editör: İsveç Gündemi