Wisell, "679 Stockholmlu'dan kan örnekleri Halk Sağlığı Kurumu tarafından analiz ediliyor" diyerek cevaplar yeni bir modele girecek ve önümüzdeki hafta Stockholm'ün sürü bağışıklığına ulaşıp ulaşmadığı konusunda önemli ipuçları vereceğini ifade etti.

Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Karin Tegmark Wisell: "Daha güvenli bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

Bugünkü basın toplantısında Halk Sağlığı Kurumu, 17-22 Nisan tarihleri ​​arasında Stockholm ve İsveç'in tümünde covid-19 hasta sayısının yeni bir görüntüsünü sundu.

Bu, Stokholm sakinlerinin yüzde 2,3'ünün mevcut hafta sonuna kadar enfekte olduğu anlamına geliyor. 14. haftadan yüzde 0,2 daha az olduğunu gösteriyor. Nisan sonunda bulaş oranı yüzde 0.9'du.

"Çalışma, anlık durumdan daha fazlasını sağlayacaktır" diyen Wisell, "tüm test edilenlerden, antikor varlığında analiz edilebilecek bir kan örneği de alındı" dedi.

Çıkacak sonuçlara göre, 2-3 hafta önce hastalığa yakalananların kaçında antikor geliştiğini göreceğiz dedi.

"Mantıksız gözükmüyor"

Veriler daha önce Stockholm'de kullanılan modellemeye aktarılacak. İlk antikor test araştırmasında yüzde 11 elde edilen verilerin yeni çalışmayla antikor geliştiği öngörülen ortalama sayının yüzde 26'ya çıktığı belirtiliyor. İki veri toplama ile metropol bölgesinde sürü bağışıklığını daha iyi tahmin edebileceğine inanılmaktadır.

Karin Tegmark Wisell, "Gelecek haftaya kadar beklersek, önceki modellemeden daha güvenli bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

"Mantıksız görünmüyor, ancak henüz bu verilere modelde sahip değiliz" ifadeleri kullanan Wisell, "17. haftadan itibaren örnekler tüm ülkede bu türden ilk örneklerdir. Bu nedenle, ülke genelinde benzer tahminler yapmak için daha erken" yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi