Programın açılış konuşmasını yapan Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin, İsveç'te Konya'nın Kulu ilçesinden gelen binlerce kişi olduğunu Doktor Mehmet Hakan Görgülü'nünde Kululu olarak buradaki insanlara sağlık konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Türkiye'de sağlık turizminin çok geliştiğini kaydeden Doktor Mehmet Hakan Görgülü ise, ''Türkiye'de sağlık turizmi ve çeşitli ülkelerden hastaları getirip Türkiye'de tedavi etme şeklinde çeşitli çalışmalar var. İsveç'te sıkı bağlantımız olduğundan dolayı burada hem akrabaları  ziyaret etmeyi,  hem de buradaki insanlara faydalı olmak için sağlık konusunda bilgilendirmeyi uygun buldum'' dedi.

Kulak burun boğaz uzmanı olduğunu anlatan Görgülü, ''Kulak burun boğaz hakkında, burun ameliyatları, kulak ameliyatları, estetik ameliyatlar,  sağlık medikal ile alakalı problemlerle ilgili ameliyatlar yapmaktayım. Ayrıca, saç ekimi, obezite cerrahisi, kalple ilgili sıkıntılar, cilt hastalıkları gibi bir çok hastalıklarla ilgili sizlere ulaşım sağlayabiliriz. Detaylı bilgilerin bulunduğu broşürleri derneklere bırakacağız. Telefon numaramı bırakacağım. Her türlü sıkıntınızda bana Whattsap'tan ulaşabilirsiniz sık sık buraya gelip sizi bilgilendireceğim'' ifadelerini kullandı.

İstanbul, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında hastaneler ve uzman doktorlarla irtibatı olduğunu kaydeden Görgülü, özellikle diş tedavileri, ya da herhangi sağlık şikayetlerinizle ilgili tedavileri ve sıkıntılarınıza çözüm bulmaya çalışacağız. Sağlık sigortalılarınızla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz, bunları araştırıp size yardımcı olmaya çalışacağız'' dedi.

Daha sonra, vatandaşların sağlık sorunlarını dinleyen Görgülü, soruları tek tek yanıtladı. 

Editör: İsveç Gündemi