Salgının İsveç'te tırmanmasıyla birlikte yıpranan sağlık çalışanları istifa ediyor.

Korona salgını sağlık hizmetlerini çok yıprattı. İsveç Tabipler Birliği ikinci korona dalgası sırasında hemşirelerin meslekten ayrıldığı alarmını veriyor.

Elde edilen verilere göre, Ocak ayından bu yana Stockholm'deki Danderyd Hastanesinde çalışan 50 hemşireden 34'ünün istifa ettiği belirtildi.

İstifalar konusunda ilkbaharda düşündük: "Bunu çözeceğiz ve sıraya gireceğiz" diye beklerken şimdi durum farklı ifadeleri kullanan Sağlık Hizmetleri Derneği hemşire ve profesyonel temsilcisi Josefine Lundqvist, personelin ikinci dalgayla baş edemediğini söyledi.

Lundqvist'e göre, yeni çalışanlar meslekte önemli ölçüde daha az zamana sahip olduklarından, işten çıkarmalar büyük bir deneyim kaybı anlamına geliyor.

Hastaneye göre, yeni personel işe alınmadan önce eğitildiği için işten çıkarmalar sağlık hizmetlerinde kesintilere yol açmadı.

Hastanenin basın müdürü Bernd Schmitz, SVT'ye gönderdiği e-posta'da işi bırakanların yerini doldurabilecek eğitimli personel olduğunu ifade ederek bu nedenle rutinin bozulmadığını ve yüksek hasta güvenliği sağladıklarını ifade etti.

SVT Nyheter tarafından yürütülen bir çalışmaya göre, Mart ayından bu yana Stockholm Bölgesi'nde toplam 3 bin 600 kişi istifa etti.

Editör: İsveç Gündemi