Rusya Doğrudan Yatırım Fonundan yapılan açıklamada, Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının fiyatıyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Aşının fiyatının haftaya açıklanacağı belirtilen açıklamada, Amerikan ilaç firması Pfizer'in geliştirdiği aşı fiyatını 19,5 dolar ve biyoteknoloji şirketi Moderna'nın aşı fiyatını 25-37 dolar olarak açıkladıkları anımsatıldı.

SPUTNIK V

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Rusya’da geliştirilen korona virüs aşı adayı Sputnik V’in 1 dozunun uluslararası pazardaki maliyetinin 10 dolardan az olacağını bildirdi. Aşının deneme verilerinin 2. ara analizine göre aşının yüzde 95 etkili olduğu açıklandı.

PFIZER/BIONTECH

Reuters’a konuşan AB yetkilileri, Avrupa Birliği’nin Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşı satın almak için 10 milyar dolardan fazla ödediğini söylemişti. İsmini açıklamayan kaynak, “Milyonlarca doz aşı almak için 10 milyar dolardan fazla ödendi” ifadesini kullanmıştı.

AB’nin Covid-19 aşısının dozuna 15.50 euro ödeyeceği belirtilmişti. ABD'nin ise aynı aşı için doz başına 19.5 dolar ödeme yapacağı ifade edilmişti.

Aşının çift doz halinde kullanılması gerektiği de vurgulanmıştı.

MODERNA

Moderna ise sipariş edilen miktara bağlı olarak hükümetlerden COVID-19 aşı adayının dozu başına 25 ila 37 ABD Doları arasında ücret alacağını duyurmuştu.

SINOVAC

Çin'in CoronaVac aşısının tam fiyatı belli olmamakla birlikte, Ekim ayında Financial Times, acil kullanım için sunulan koronavirüs aşısının çift dozunun 60 dolar olduğunu belirtmişti.

Editör: İsveç Gündemi