Son günlerde birçok bölgede özellikle çocukları etkileyen RSV virüsü ve covid-19 salgını yanı sıra mevsimlik gribal enfeksiyonla birlikte üçlü salgın dalgası sağlık sistemini olumsuz etkiliyor.

Yaşanan salgın krizi nedeniyle, Stockholm'deki Södersjukhuset kriz moduna geçtiğini ve planlanan diğer tüm operasyonları durdurduğunu duyurdu.

SvD haberine göre, hastanede yatışa ihtiyaç duyan çok sayıda covid-19 hastasının olması nedeniyle, meydana gelen yoğunluk, acil serviste beklemek zorunda kalan hasta sayısında da artışa neden oldu.

Södersjukhuset'teki acil servis şu anda 45 saatten fazla bekleyen hastaların olduğu ve bu nedenle Pazar günü hastaneye gelen 103 hastanın yatış kabul işlemlerinin hala devam ettiği aktarıldı. Edinilen bilgilere göre, 38 hasta acil serviste hastaneye yatış bekliyor. Ancak şu anda hastanenin dolu olması nedeniyle yeni yatış verilemiyor.

İsveç basınında yer alan haberlere göre, kış mevsiminin gribal enfeksiyonu yanı sıra covid-19 vaka artışlarına neden olmasıyla bölgeyi sert bir şekilde vurdu ve sağlık sistemini kaldırılamaz bir baskı altına aldı.

Editör: İsveç Gündemi