Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için bir yandan önlemler alınırken, bir yandan da tedavi çareleri aranıyor.

Şimdiye kadar dünya genelinde yarım milyondan fazla insanın enfekte olmasına, 20 binden fazla insanın da ölümüne neden olan virüs için tüm sağlık kuruluşları, çalışmalarını sürdürüyor.

"KORONA İLACINI BULDUK"

Bu kapsamda, çalışmalarına devam eden Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.

"ÇİN VE FRANSA DENEYİMLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK"

Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi." ifadelerine yer verildi.

"ETKİLİ BİR TEDAVİ SAĞLAYACAK"

Çalışmaların Rusya Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs tedavi kılavuzuna eklenmesinin önerildiği belirtilen açıklamada, FMBA Başkanı Veronika Skvortsova’nın, "İlaç yüksek seçicilikle koronavirüsün hücre kültürlerindeki sitopatik etkisini bloke eder ve replikasyonunu (kopya edilmesini) önler, Meflokin’in immünsüpresif etkisi ise virüsün neden olduğu yangısal tepkisinin aktivasyonunu önler. Makrolid antibiyotik ve sentetik penisilinlerin eklenmesi sadece ikincil bakteriyel-viral bir sendromun oluşumunu önlemekle kalmayıp, aynı zamanda kan plazması ve akciğerlerdeki antiviral maddelerin konsantrasyonunun artırılmasını sağlar. Bu, değişen ağırlıktaki koronavirüs enfeksiyonu olan hastalar için etkili bir tedavi sağlayacak." ifadelerine de yer verildi.

Editör: İsveç Gündemi