“Olağanüstü bir takım çalışmasıyla imkansızın imkansızını gerçekleştirdik” diyen Şahin, “2020’de başladığımız çalışmaları en kısa zamanda bitirmemiz gerekiyordu. Vardiyalı 24 saat çalıştık. Herkes işine konsantre oldu. Dışarıda olup bitenden kimsenin haberi yoktu. Bu bize büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir fırsat verdi” dedi.
TÜRECİ’DEN TURKOVAC AÇIKLAMASI

Özlem Türeci de Covid-19 aşısını bulmalarından diolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Bilimin, küresel bir krize karşılık verebileceğini gösterdik” diye konuştu. Türeci, Covid-19’a karşı Türkiye’de geliştirilen yerli Turkovac aşısı için ise “Onay alan tüm aşılar gibi salgının aşılmasında insanlığa yardımcı olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. Mevcut durumda piyasada olan Covid-19 aşılarının virüsün mutasyona uğrayan türlerine karşı da etkili olduğunu anlatan Türeci, buna rağmen yeni bir virüsle karşı karşıya olmalarından dolayı tedbiri ve araştırmaları elden bırakmamak gerektiğini söyledi.
COVİD-19 AŞISINA ULAŞIM SORUNU


Dünya nüfusunun mevcut durumda sadece yüzde 37’sine aşı ulaştırılmasıyla ilgili bir soruya ise Şahin, “Hedefimiz her zaman bu aşının dünyadaki herkese ulaştırılması oldu. 2021 yılı sonunda 140 ülkede toplam 3 milyar doz aşı ulaşmış olacak. Gelecek yıl da bu devam edecek. Hep birlikte başarabiliriz.” cevabını verdi.

Editör: İsveç Gündemi