Avrupa'da yayılmaya devam eden korona virüsü, Norveç'te  son günlerde 'hız kesmiş' görünüyor.

Norveç Sağlık Bakanı Bent Hoeie koronovirüs salgınını kontrol altına aldıklarını söyledi. 

Bakan Hoeie, Norveç'te  koronavirüsü taşıyıcısının ortalama 0,7 kişiye virüsü bulaştırma tehlikesi bulunduğunu belirtti. 

Hoeie, “Zorunlu kısıtlamalar uygulamadan önce, Norveç'te virüsü taşıyan bir kişi  ortalama 2,5 kişiye hastalığı bulaştırıyordu” dedi.

Sıkı yasaklamalara  dikkat çeken Hoeie “Virüs ortaya çıktığı günden itibaren yasaklamaları yapıp önlem almasaydık , muhtemelen Avrupa'nın bazı ülkelerinde gördüğümüz durumla aynı olurduk'' dedi.

Norveç hükümeti üç hafta önce okullar ve ana okullar da dahil olmak üzere birçok kamu ve özel kurumun acil olarak kapatmıştı. Bu durum ekonomiyi kötü etkilerken yüz binlerce kişi işinden olmuştu. 


Hükümet Çarşamba günü kısıtlamaların Nisan ortasının ötesine geçip geçmeyeceğine karar verecek. Hangi yasaklamanın  ne zaman kaldırılacağı belli değil. 

Başkent Oslo ve Norveç'in üçüncü büyük şehri olan Trondheim'daki yerel yetkililer, Nisan ayı ortasına kadar okulları ve kreşleri yeniden açmayacaklarını söyledi.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü (FHI) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkedeki koronavirüs vakalarının 5.755, ölenlerin ise 59 kişi olduğunu belirtti. 

Editör: İsveç Gündemi