Kilo problemi olanların son çare olarak başvurduğu İsveç diyeti, Türkiye'de en çok aranan diyet listelerinin başında geliyor. İsveç diyeti nasıl uygulanır ve İsveç diyeti listesi günlere göre nasıl yapılmalıdır?

Aşırı kilolu insanların bu kilolarından kurtulabilmek için başvurdukları son çare diyet listelerini kontrol ederek bu diyet listelerini uygulamak oluyor. Günümüzde birçok uzmanın diyet listeleri internet ortamında ve televizyon ekranlarında yayınlansa da diyet listeleri her uygulayanda aynı etkili sonucu vermeyebiliyor. İsveç diyeti diğer diyetlerden daha iyi sonuçlar verdiğinden, İsveç diyeti yapanların sayısının hızla arttığı görülüyor. Arama motoru Google'da "isveç diyeti" araması bir ay içinde 49.500'ü geçmiş durumda. İsveç diyeti yapmaya karar verenler, İsveç diyeti yapanların yorumlarını merak ediyor. Biz WMAL sağlık olarak İsveç diyeti listesini alarak uygulamaya geçeceklere tüm detayları aktarıyoruz.

İsveç diyeti kaç gün sürüyor?

İsveç diyeti 13 gün süren bir diyet listesinin uygulanması sonucunda kilo vermenizi sağlayacaktır. 13 gün boyunca bu diyete sadık kalanların, kilolarından kurtuldukları görülmüştür.

İsveç diyeti yapmak kolay mı?

İsveç diyeti hakkında yapılan yorumlar incelendiğinde, İsveç diyetinin çok zor bir diyetolmasına rağmen, sonuç alınabilen ve kilo vermenizi sağlayacak bir diyet olduğu konusunda hemfikir olduklarını görüyoruz. Dünyada da bilinen bu diyetin en etkili diyetlerden biri olduğu ifade ediliyor. 

İsveç diyeti yapanlar

Bu diyeti uygulayanlar, ilk başlarda zorlandıklarını ancak diyetin bünyeye ve psikolojik olarak kabullenilmesinin ardından 3. günün ardından daha da kolaylaştığı ve normal beslenme kadar kolay bir hala geldiği söyleniyor. İsveç diyeti yapanların bizzat yorumlarından bazılarını konumuzda da paylaşacağız.

İsveç diyeti yorumlar

İnternet ortamında ulaştığımız yorumları sizler için derledik. İsveç diyeti yapanların yorumlarını tek tek inceleyerek, memnun kalanları ve memnun kalmayanları ayırmayı düşündük ancak İsveç diyeti uygulayanların genelinin bu diyetin kesinlikle uygulanması gerektiği yönünde telkinde bulunduğunu gördük. 

İsveç diyeti ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

  • Protein nedir, karbonhidrat ne değildir bilmeyenlerin, vücudunun dengesi hakkında bi fikri olmayanların uzak durması gereken diyet. Kesinlikle zor ama müthiş faydalı. Hızla kilo kaybettirir. Tekrar almamanız için hayvanlar gibi yememeniz gerekir. Ancak bilmeyenlerin sürdürmekte ısrarlı olmaları halinde tehlikeli olabilir sağlık açısından. Üstelik bu diyette çok fazla et olduğu için, kişi saldırganlaşabiliyor.
  • Uygulamaya başladıktan iki gün sonra insanı cidden hasta eden ve "iki katı yumurta+100 gr haşlanmış ıspanak (tuzsuz)" gibi iğrenç kombinasyonlara sahip bir diyet.
  • Metabolizmayı yavaşlatan ve cimrileştiren, belki 20 kilo kadar verdirten ama bıraktıktan sonra da 30 kilo altırdan kesinlikle sakıncalı diyet
  • Metabolizmayı değiştirdiği için bıraktıktan sonra 2 sene kilo alınmayacağı iddia edilen rejim. aç kalma gibi bir durum pek söz konusu olmuyor, haşlanmış ıspanak da bir nevi karın doyuruyor tabii ama insan hayayattan soğuyor, gözlerindeki zeka pırıltılarını kaybedebiliyor,
  • Gerçekten kısa süre ( iki hafta ) içinde incelmenizi sağlayan diyettir. İki hafta sonunda kendinizi o kadar mutlu hissedersiniz ki, zayıfladığınızı gören etrafınızdaki herkes bu diyetin listesini ister sizden. Diyet süresince agresif olmanız, kendinizi halsiz hissetmeniz gibi ayrıntıları göz ardı edin. Aylar yıllar içinde aldığınız kiloları iki hafta içinde eriten mucize isveç diyeti yetişir imdadınıza.
  • Vücudunuzu düşük kalorili diyetlere alıştırdığınız zaman, her zayıflamak istediğinizde düşük kalorili diyet yapmak zorunda kalmanız gibi bir gerçek vardır ! Olsun bana ne yapacağım diyorsanız , denemesi bedava. Edindiğim tecrübeyle söylüyorum bu sadece akla ziyan, bedene eziyetten başka birşey değildir.
Editör: İsveç Gündemi