Bu ayın başında açılan yeni karolinska acil servis bölümünde in cin top oynuyor.

Karolinska'da çalışan bir yetkilinin "Doktorlar otururken baş parmaklarını yuvarlıyor" dediği öne sürülen İsveç medyasında yeni açılan acil servis bölümü tartışmalara konu oluyor.

Normal hastaların başka bölgelere sevk edildiği, normal çalışan sağlık elemanlarının farklı hastanelerde işe gitmek durumunda kaldığı ve doktorların akşama kadar boş oturduğu belirtildi.

Eskiden haftada ortalama 183 acil hasta aldığı belirtilen acil servis bölümü şimdi iki haftada sadece 54 hasta aldığı belirtildi.

Yoğun bakım bölümü yöneticisi Anna Jansson doktorlarla ilgili söylenen "Doktorlar akaşama kadar baş parmaklarını oynatıyor" değerlendirmesini şaka gibi olarak değerlendirdi. Acli servisin farklı fonksiyonları olduğunu belirten yetkili gelecekte önemli bir nokta haline geleceğini vurguladı.

Yeni açılan acil servis bölümü daha çok kaza ve benzeri acil durumlarda helikopter ambulansla getirilen hastaların hizmet aldığı bir nokta durumuna geldiği eleştirisi yapan bazı sağlık uzmanları, kurulan servisin hizmet verme noktasının iyi analiz edilerek işlevselleştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Aksi halde boşa yapılan yatırım olarak değerlendirmeler bulunuyor.

İsveç'in acil servis ve genel sağlık hizmetlerindeki iyileştirmelerin ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konusu.

Editör: İsveç Gündemi