Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınının etkili olduğu zamanlarda mesai yapan sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi konusunda gündeme geldi. Bu konuyla ilgili gündeme geldiğinde, o kadar bütçemiz yok diyerek devletten destek beklediklerini belirten Karolinska Hastanesi, vaka sayısının düşmesiyle birlikte, bünyesinde çalışan personel sayısını düşürmeye başladı. 2018 yılında başlayan personel kıyımına pandemi sürecine kadar devam eden hastane, aynı uygulamaya vakaların azalmasıyla birlikte devam etmeye başladı. 

Hastane halihazırda maaliyetleri düşürmek için, hastane bünyesinde çalışan personeli işten çıkarıp, ameliyatlarda dışarıdan ekip kiralama modeliyle iş yapacağı yönünde büyük şikayetler var.

Koronavirüs salgınıyla ilgili hasta sayısının azalmasıyla birlikte, daha önce ertelenen hastaların ameliyatlarına başlandı. Yeni süreçte ameliyat ve tedavileri daha uygun fiyata getirmek ve üzerindeki sorumluluğu atmak üzere farklı bir yol izlemeye başlayan Stockholm'deki Karolinska'nın Solna ve Huddinge hastanelerine çalışanlardan tepki büyüyor. Şuana kadar yüzden fazla anestezi hemşiresi şikayette bulundu.

Solna ve Huddinge'deki Karolinska'da, daha önce ertelenen operasyonların gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için beş operasyon ekibi kiralama modeliyle işe alındı.

Aylarca gece gündüz demeden, dinlenmeden pandemiyle mücadele eden çalışanlarını, ilk fırsatta işten atmanın yollarını arayan hastaneye tepkiler çok fazla.

Tepkilerin hedefi olan hastanenin konuya dair net bir açıklaması bulunmazken, tepkilere karşı ne kadar sessiz kalacağı merak ediliyor.

Editör: İsveç Gündemi