Sağlık alanında büyük sorunları olan İsveç'te personel sıkıntısı nedeniyle bu yaz binlerce bakım merkezinin kapanacağı belirtildi.

Sağlık merkezlerinin kapanmasından en çok etkilenen bölgeler Gävleborg ve Jönköping olacağı belirtildi. İlletdeki mevcut bakım yerlerinin sadece yüzde 65'i açık tutulacak. Etkilenen diğer bölgeler Gotland ve Västernorrland taraflarında ise bakım merkezlerinin yüzde 94-88 aralıklarında açık tutulacak denildi.

Aleris'in sahibi olduğu Bollnäs'deki hastane, ilk kez bakım yerlerini kapatmak zorunda kalıyor. Göteborg'daki Sahlgrenska Hastanesi'nde, 2 bin 51 merkezden 551'i kapalı olacak ve Skåne bölgesinde bulunan bakım evlerinin yüzde 14'ü kapanacak.

Gävleborg'da, personel sıkıntısının tıbbi güvenliği azaltacağı konusunda uyarılar yapıldı.

Dagens Medicin'e değerlendirme bulunan Hudiksvalls Hastanesi baş hekimi, "Durum oldukça önemli ve uygulama doğru değil. Hangi hastaların enjekte edilmesi gerektiğine dair katı tıbbi kararlar vermemiz gerekecek. Düşük personel ile tıbbi gözetimde de eksiklikler olabilir" diyerek, hemşire eksikliğnin ana problem olduğunun altı çizilerek, daha yüksek maaşlı birçok hemşireyi çeken personel şirketleri bile işe alımda zorluk çekmektedir denildi.

Editör: İsveç Gündemi