İsveç'te yaşayan ve kalp damarlarında tıkanıklık bulunan Recep Özkahveci (67), yaşadığı ülkedeki doktorlardan “buraya müdahale yapılamaz” cevabı üzerine Türkiye’ye geldi. Özkahveci, Türkiye’deki yakınları aracılığıyla Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Murat Sakallı’ya ulaştı.  Hastanede başarılı bir operasyon geçiren Özkahveci sağlığına kavuştu. 

Özkahveci "Bu kalp rahatsızlığı bende çoktan beri var. İsveç'te 3-4 yıl önce anjiyo oldum. Ancak sağlığıma kavuşamadım. Doktoruma göründüm, bana bu damarlardan girmenin atık çok zor ve hayati risk taşıdığını söyledi. Eski sağlığıma kavuşmak için gerekli araştırmaları yaptım. Türkiye'den bazı dostlarla itibata geçtim ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Murat Sakallı Hocama ulaştım. İsveç'teki doktorumun verdiği kontrol sonuçlarına baktı. Ertesi gün anjiyomu 'yağdan kıl çeker gibi' yaptı. Türkiye'de böyle hocalar olduktan sonra Avrupa'ya gitmeyin. Ben çok mutluyum, dünyam değişti. Ne mutlu ki böyle insanlara, ne mutlu bizlere, üzerine basa basa söylüyorum, işte Avrupa burada" dedi. 

Ülkemizin sağlıkta geldiği noktaya dikkat çeken Dr. Murat Sakallı ise hastanın durumunun gayet iyi olduğunu belirtti. Sakallı "Hastamız İsveç'te çalışarak emekli olmuş. Yıllar içinde kalp damarlarında tıkanıklık meydana gelmiş. Bunun üzerine İsveç'te birçok kez anjiyo ve stent uygulamaları yapılmış. En son yapılan anjiyo grafisinde bir damarında ciddi daralma saptanması üzerine müdahale düşünülmüş, fakat çok riskli bölgede olduğu için ilaç tedavisine devam etmişler. Bunun üzerine hastamız çözümü Türkiye'de aradı. Konya Farabi Hastanesine müracat etti. Biz anjiyografi cd'lerini inceledik. Bu tıkalı damarı açabileceğimiz kanaatine vardık. Tıkalı olan damara stent yerleştirdik. Hastamızın durumu gayet iyi ve kendini çok iyi hissediyor" dedi. 

Sağlık turizmine sağlanan katkıya da vurgu yapan Özkahveci "Ülkemizde sağlık sorunlarını çok iyi çözüyoruz. Sağlık turizimine katkımız oluyor. Artık yurt dışında yapılamayan işlemleri ülkemizde çok iyi yapmaktayız" diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi