Tüm dünyada olduğu gibi İsveç'te de koronavirüs salgını nedeniyle birçok hastanın tedavisi ertelendi ve ertelenmeye devam ediyor. Ancak doktorlar bu konuda uyarıda bulunarak, koronavirüsle mücadele ederken, diğer hastaların tedavi edilmemesi ölüm oranlarını ciddi şekilde arttırcağını belirtti.

Stockholm bölge meclisi üyesi Ella Bohlin, konuya dair durumu raporlara ayandırarak, kanser hastalıklarında yüzde 32 düşüş yaşandığını belirtti. Ancak bunun sebebi sağlıklı olduğumuz için değil dedi.

Covid-19 pandemisindeki ölüm sayısı her geçen gün artmaktadır. Ne yazık ki, enfeksiyonun başka ciddi sonuçları da oldu. Nisan ayınca, teşhis edilen kanser vakaları Stockholm bölgesinde 363 olup, bu rakama göre de önceki yıllara oranla yüzde 26 oranında bir düşüş gözlendi. Mayıs ayında bu rakamlar daha da azaldı ve düşüş yüzde 32'ye kadar düştü. Ancak bu rakamlar sağlıklı olduğumuz için değil, koronavirüsle mücadele kapsamında diğer hastaların tedavilerinin ertelenmesi sonucu ortaya çıkan bir durum ve bu endişe vericidir ifadeleri kullandı.

Kanser hastalarına bakılmalıdır diyen Bohlin, tedavileri çok önemlidir, eğer tedavi edilmezlerse can kayıpları artacak yorumunda bulundu.

Kansere bağlı ölümlerin artması beklendiği gibi, başka hastalıklarda da pandemi nedeniyle tedavilerin ertelenmesi ölümlere yol açacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Editör: İsveç Gündemi