İsveç Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'te Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) İsveç Başkanı Özer Eken'in olayı kendilerine aktarmasından itibaren çiftin bebeklerinin durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiklerini belirtti. 

Ağralı, Bakan Koca'nın  olayın yakından takip edilmesini istediğini bildirdi. 

İsveçli genç çiftin Mayıs ayında Alanya'ya yerleştiğini belirten Ağralı, ''Ida Svarvarefelt ve Ted Nyquist çiftinin, 17 Ocak günü, Antalya'da özel bir hastanede kız bebekleri dünyaya geldi. Alicia  adı verilen bebek   29 haftalık iken, erken doğumla dünyaya geldini öğrendim. Kuvöze alınan bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve midesinde gaz ile enfeksiyon bulunduğu belirlendi. Bebek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına  alındı'' dedi

Çiftin İsveç'teki sigortasının Türkiye'de kalma süresi 45 günü geçtiği için hastane masraflarının ödenmediğini kaydeden Ağralı, ''Özel hastane olduğu için günlük 1500 lira  masraf aileye  çıkarıldı. Ailenin ekonomik olarak masrafların hepsini  ödemeye gücü yetmediği için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı. Kampanyada İsveçlilerin dışında İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızda çifte ekonomik olarak yardım etti ve hastanenin masrafları karşılandı'' ifadelerini kullandı. 

Kuvözede içinde yaşayan bebeğin Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ambulansla nakledildiğini aktaran Ağralı, Sayın Sağlık Bakanımız  Fahrettin Koca'nın emri ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile İl Sağlık Müdürümüzün yakından ilgilenmesi ile bundan sonra çiftin küçük kızının devlet hastanesinde tedavisi devam edecek'' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığının kendileri ile yakından ilgilendiği için teşekkür eden Ted Nyquist ve Ida Svarvarefelt çifti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Ak Parti Milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Mustafa Köse teşekkür etti. Sosyal medyada yardım kampanyasına İsveç'ten katılan İsveçli ve Türk vatandaşlarada ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyleyen baba Ted Nyquist, Uluslararası Demokratlar Birliği İsveç  Başkanı Özer Eken'in durumlarını Sağlık Bakanlığı'na bildirmesinden dolayıda kendisine ayrıca teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi