Koronavirüsle mücadele konusunda en ön saflarda savaşan sağlık çalışanları, güvenlik kolları (polis, asker), lojistik sağlayıcılar, ileri yaşlardaki yaşlılar, tarım ve gıda alanındaki profesyonel çalışanlar, enerji sektöründeki elektrik gibi bazı alanlardaki çalışanlara öncelik verileceği belirtildi.

Bugünkü basın toplantısında daha çok test yapılacağı vurgusu yapan Halk Sağlığı Kurumu genel müdürü Johan Carlson, toplumun sağlığı için sahada mücadele eden, koronavirüs (covid-19) nedeniyle risk grubunda olan ve ülke açısından önemli görevlerde olan kişilere öncelik tanınacağına vurgu yaptı. Öte yandan üzerinde çalıştıkları ve artık herkesin kendini test edebileceği bir kit ile verileri hazırladıkları elektronik ortama aktarabileceği bir sistem oluşturduklarını belirterek, kısa bir süre sonra herkesin koronavirüs testini kendi yapabileceğini belirtti.

Carlson, yeni süreçte "kişiler evde kendi örneklemelerini kullandıkları analiz ve örnekleme zincirlerine girecekler. 1177 veya başka bir yöntemle örneklemenin dijital siparişine sahipsiniz ve örnekleme noktasına erişebiliyorsunuz. Çalışanlara gidebilir veya bir numune tesisinde test edebilirsiniz. Ve böylece örnekleme pratiği yapıyorsunuz. Kendinizi test etmeniz için çok fazla koruyucu ekipmana ihtiyacınız yoktur" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi