İsveç NSD ve Kuriren gazetelerinin haberine göre, yalnız ölmek istemeyen yaşlı insanlar 30 yaşındaki Alevcan'ı arayarak yardım istedikleri belirtildi. Haberde,  Alevcan'ın başlattığı bu uygulamadan dolayı kamuoyunun büyük taktirini topladığını bildirildi. 

AA muhabirine açıklamada bulunan Alevcan, İsveç'in Lulea kentinde yaşadığını ve koronavirüs salgınıyla birlikte, yaşlılara yönelik böyle bir uygulama başlattığını söyledi. 

İsveç'te yalnızlığa mahkum olmuş çok yaşlı bulunduğunu bildiren Alevcan şöyle konuştu: 

''Ağır şizofreni teşhisi konan yaşlı bir İsveçli hastam vardı. Yıllar önce ailesi ve akrabaları terketmiş, yalnız olarak huzur evinde kalıyordu. Sadece ilaç saati geldiğinde bakıcıları ile kontağı vardı. Hayattan kopmuş yalnız ölmeyi bekleyen o kişiye gönüllü olarak terapi başlattım. 3 yıl boyunca ihtiyacı olan alış verişini yaptım, piyano çalmayı ve hayata bağlanmayı öğrettim. Başka bir yaşlı hastada aynı ilerlemeyi kaydedip mutlu olduklarını görünce; yardıma muhtaç bir çok yaşlı hastaya gönüllü şekilde ulaşmak istedim. Özellikle koronavirüs salgınıyla daha fazla izole olan yaşlıların morallerini düzeltmek için, 3 aydır gönüllü olarak terapi yapmaya devam ediyorum''

''Yaşlılar göz yaşını tutamıyor''

30 hastasının bulunduğunu vurgulayan Alevcan, ''Kendi ailelerinden arayan olmayıp ta benim onlara gönüllü hizmet yapmama çok şaşırıyorlar, mutlu oluyorlar ve duygusallaşıp göz yaşlarına boğuluyorlar.'' değerlendirmesinde bulundu. 

8 yıl önce İstanbul'dan İsveç'e taşındığına değinen Alevcan, Ankara Üniversitesi  Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı'nı bitirdiğini söyledi. 

İsveç Lulea University of Technology’de psikoloji lisansı okuduğunu aktaran Alevcan, ''Amerika State University of New York’da psikoloji ve psikoterapi eğitimi aldım. Sonra İsveç'te Kristianstad Universitesi’nde psikoloji master yaptım. Şu an West University’de çocuk ve ergen psikoloji üzerine 2.masterimi yapmaktayım''dedi.

Editör: İsveç Gündemi