Çin'den dünyaya yayılan ve son günlerde İtalya ve İran'da yaygınlaşan ölümcül virüsle ilgili İsveç'in koronavirüs ile ilgili araştırma yapan ve süreci yakından takip eden Halk Sağlığı Kurumundan konuya dair önemli açıklamalar.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu epidemiyoloğu Anders Tegnell, 200'e yakın şüpheli vakayı test ettik.

Bu dönemde halk sağlığı otoritesi, İran ve İtalya'nın yeni virüs covid-19'un hızla yayılmasını yakından takip ettiklerini belirterek, İsveç için her hangi bir endişe olmadığına vurgu yapıldı.

Halk sağlığı otoritesi, virüsün İran'da patlak vermesinin çok endişe verici olduğunu düşünmektedir, çünkü birçok vaka ülkeden diğer ülkelere ihraç edilmiştir. Güney Kore belirli bir bölgenin etrafına yayılmıştır. Çin'deki vakalarda yavaşlama başladığını belirtti. Wuhan ve Hubei Eyaletinde odak büyüktü, diğer bölgeler aynı odaklanma ve titizlik henüz sağlanmamıştır yorumu yapıldı.

İsveç, geniş bir genel yayılmaya inanmıyor.

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, Artık vakaları ele almak için çok iyi bir hazırlık ve çalışma yöntemimiz var. Yaklaşık 200 şüpheli vakayı da test ettik, bölgeler bireyleri bulmak için harika bir iş yapıyor ve laboratuvar vakaları yazabiliyor ifadelerinde bulundu.

Diğer ülkelere seyahat ile ilgili alınması gereken önlemlerle ilgili sorularda cevap buldu.

"Çoğu ülkede yaptığımız gibi"

Swedavia, İsveç Ulaştırma Ajansı ve Dışişleri Bakanlığı ile yakın bir diyaloğumuz var. Çoğu ülkenin yaptığı gibi, havalimanlarında bilgilendirmek için iyi bir sistemimiz var. Önümüzdeki birkaç gün içinde en küçük semptomlar olması halinde 1177'yi arayarak acil servise gidilmesi gerekiyor denildi.

Tegnell, seyahat edenlerle ilgili taramayı tartıştık, ancak gerekli olmadığına karar verdik. Sağlık kaynaklarına ihtiyaç duyulmayan yerlere bağlanmamak önemlidir.

Ulusal Sağlık Kurulu kriz yönetimi müdürü Johanna Sandwall, yetkilinin misyonunun bölgelerle çalışmak ve enfeksiyonu durdurmaya hazır olmak olduğunu söyledi. Bunun önemli nedeni, sağlık sisteminin yeterli malzemeye sahip olduğundan emin olmaktır.

Bölgeleri, kişisel koruyucu ekipman çevresindeki mal ve teslimatlarda süreklilik yaratmaya da destek vermeye ve teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu bir zorluk, küresel talep yüksek ifadeleri kullanıldı.

Basın toplantısı sırasındaki bir soru üzerine İsveç'te yeterli bakım yeri bulunduğunu garanti ediyor.

Korona virüsü, özellikle Çin'de olmak üzere 81 bin'den fazla insana bulaştı.

Çoğunluğu Çin'de olmak üzere 2 bin 760'ın üzerinde ölüm bildirildi.

Yukarıdaki bilgilerin her ikisi de ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nden gelmektedir.

Çin dışında, 40'tan fazla ülke ve bölgede virüsün görüldüğü bildirdi. Güney Kore, bin 260'tan fazla vakanın rapor edildiği ve bu rakamın Çin'den sonra en fazla enfekte sayısı olduğu söylendi.

Avrupa'da en 320'den fazla kişide virüs tespit etildi.

İtalya'nın Lombardiya ve Veneto'nun kuzey bölgelerinde yaklaşık 100 bin kişinin kontrol amaçlı karantinaya alındığı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi