AFA Försäkring'in çalışanların hastalık izni ile ilgili nedenleri araştırdı. Uzun süreli bir çalışma sonunda hazırlanan raporda İsveç'teki insanların uzun süreli hastalık izni kullanmaların yaygın nedenlerini listeledi.

AFA'nın raporuna göre, stres ve deprasyon nedeniyle insanların sırt ve eklem problemleri yaşadığı belirtildi.

AFA Försäkring basın açıklamasında Elin Henriksson "Dalarna bölgesi, zihinsel tanılar nedeniyle yüzde 42'lik oranla uzun vadeli hastalık izninin en yüksek oranına sahip iken,  Norrbotten bölgesi yüzde 32 ile en düşük orana sahip" dedi.

En yoğun hastalık izninin sırt, ikinci sırada ise eklem yerleri ağrıları olduğu belirtiliyor. Bu iki ağrınında stres ve deprasyon sonucunda tetiklendiği belirtiliyor.

Kas isleket sistemi hastalıkları ve bağ dokusunun hastalıkları nedeniyle hastalık izni kullananların oranını yüzde 29'nu oluşturuyor.

Bu kategoride en çok izin kullanılan bölgeler Södermalmland yüzde 31, Dalarna bölgesi ise bu kategoride yüzde 26 ile en düşük izin kullanımı durumunda.

AFA, İsveç Şirketi, LO ve PTK'ya ait olup, anketin amacının iş kazalarını ve sağlık durumundaki problemlere ışık tutarak bu problemlerin önüne geçmek olduğu söylendi.  

Editör: İsveç Gündemi