Acil servisle ilgili kırmızı alarm verildi. Hastane çalışanları sürdürülemez acilde sürdürülemez bir durum olduğu hakkında uyarıyor.

ST doktoru Johan Stormdal Starck, acil serviste uzun bekleme sürelerinden kaynaklanabileceğini düşündüğümüz ölümler var dedi.

Södersjukhuset'in Stockholm'deki acil servisi, İskandinav bölgesinin en büyüğüdür ve hasta akışı sürekli devam ediyor.

Ancak ilkbaharda yaklaşık otuz hemşire ilgili bölümden istifa etti.

Şimdi personel, durumun hastalar için tehlikeli olduğu konusunda uyarıyor.

"Yaz bizim için çok zor oldu" diyen Södersjukhuset'in acil servisindeki ST doktoru Johan Stormdal Starck, hasta sayısının beklendiği gibi olduğunu, ancak personel sayısının çok düşük olduğunu vurguladı.

Johan Stormdal Starck'a göre hemşire sıkıntısı büyük olsa da, kalp sorunları, kırıklar, şiddetli enfeksiyonlar ve diğer akut rahatsızlıkları olan hastalar tedavi için bir gün kadar beklemek zorunda kalıyor. 

"Kalp krizi geçirerek gelenler gibi bazı hastalarımızın acil bakım alması gerekecek. Bunun yerine ilaç ve tedavi için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar" diyen Johan Stormdal Starck, diğer grupların akut ağrıları veya diğer bazı hastalıklar tehlikeli durumları olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor:

"Kısmen başka hastalarla meşgulken doğru teşhisi koyacak zamanımız olmadığı için ve kısmen de deneyimsiz çalışan oranımız çok fazla olduğu için beklemek zorunda kalıyorlar. Acil serviste ölümler yaşadık ve bunun uzun bekleme sürelerinden kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Tüm hastalar uzun bekleme süresinden muzdariptir" dedi.

Personel sıkıntısının giderilmesi konusunun en acil konu olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tedbir alınmaması halinde acilde doktor beklerken hayatını kaybedecek kişiler olabileceğine dikkat çekildi.

Editör: İsveç Gündemi