Normalde, 70 yaşın üzerindeki herkesin evde kalması, başka insanlarla temas kurmaması ve market gibi alışveriş alanlarında bulunmamaları tavsiye edildi. Ancak bu hafta yeni direktifler gelebilir denildi.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, şu anda 70 yaş ve üstündeki insanlar için risklerin 65 yaşından büyük olanlara göre daha yüksek olup olmadığına baktığını söylüyor.

Tegnell, "Yeni bir sınır belirlememiz gerekebilir. Ama bunu henüz bilmiyoruz" ifadeleri kullandı.
Gothenburg Üniversitesi'nde Agecap profesörü ve direktörü Ingmar Skoog. Fotoğraf: Johan Wingborg
Gothenburg Üniversitesi'nde Agecap profesörü ve direktörü Ingmar Skoog. Fotoğraf: Johan Wingborg / Kaynak: Gp.se

Araştırmacı Ingmar Skoog, korona nedeniyle yoğun bakıma ihtiyaç duyanlarla ilgili olarak, 40 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin çoğu yerde, 70 yaşın üzerinde olsalar bile, kadınlardan önemli ölçüde daha fazla yer işgal ettiğini belirtiyor.

Ayrıca 70 üstü olanlar için yalıtımın önemli olumsuz etkileri olduğuna inanıyor.

Tegnell, araştırmacı Skoog'un yaklaşımına katıldığını belirterek, "Uzun vadede, kesinlikle söylediklerinin haklı yanı var" diyen Tegnell, Bu yüzden bu gruba karşı biraz daha spesifik olup olamayacağımızı görmenin önemli olduğunu düşünüyoruz ifadeleri kullandı.

Tegnell, Diğer şeylerin yanı sıra, bu grubun aslında açık havada olabileceğini ve açık havada yakınlarıyla buluşabileceklerini daha da netleştirmek için adımlar atılacağını ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi