Bugün test sonuçlarının çıkmasıyla birlikte şüpheli iki kişininde korona virüsüne rastlanmadığı belirtildi.

Gribal enfeksiyonu olan hastaların kendi talepleri üzerine tam araştırma istetikleri ve bu nedenle karantinaya alındıkları belirtildi.

Region Skåne'den Birgitta Holmgren, "Bu tür durumlarda sahip olduğumuz köklü rutinleri takip ettik. Hastalar kanrantinaya alındı ve numuneler analize gönderildi. Sonuçlar enfeksiyonun koronavirüsü olmadığını gösterdi" dedi.

Enfeksiyon önleme doktoru Eva Gustafsson Pazartesi günü erken saatlerde, Çin'den dönen veya seyahat eden ve solunum semptomları ile eve gelen insanların örneklerini almakta düzenli olarak özgür olduklarını söyledi.

Çin'e ek olarak, son günlerde Japonya, Güney Kore, Tayvan, Tayland ve ABD'de virüs vakaları da tespit edildi.

Skåne Bölgesi'nde her zaman Halk Sağlığı Kurumu'ndan gelen bilgileri takip edilir ve bu bilgiler ilgili kurumlarca Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 'ya gönderildi denildi.

Skåne'deki enfeksiyon kontrol doktoru Eva Melander, "Yerel olarak şimdiye kadar Halk Sağlığı Kurumu'ndan bir karar aldık ve tavsiyelerini takip ediyoruz" dedi.

Mers benzer

Geçtiğimiz hafta, etkilenen bölgelerden birinde yaşayan birinin içeri girmesi ve akciğer virüsünün semptomlarını göstermesi durumunda, hastaya, diğer iki tehlikeli koronavirüs türü olan kendileri veya sarları varmış gibi davranılacağına karar verildi.

Eva Melander, "Bu benzer bir virüs ama henüz bu konuda yeterince açıklama yapamayız." dedi.

Hem örnekleme, hasta alma ve sağlık hizmetlerinde alınacak önlemler konusunda hem de aynı yöntemle çalışırlar.

İsveç'te rastlanan enfeksiyonların etkin bulaşıcı özellikleri bulunmuyor, ancak virüs konusunda risk almak istemiyoruz yorumu yapıldı.

"Var olmayan risk yok"

Korona virüsünün İsveç'e gelebileceği gerçeği göz ardı edilebilecek bir şey değildir diyen Eva Melander, hareketli bir hedef olmadan önce kişinin hem dikkat hem de saygı duyması gerektiğine inanmaktadır.

İsveç'te veya Skåne'de birinin Çin'e seyahat etmesi, o bölgede olması ve semptomlarla birlikte eve gelmesi riski yoktur. Olası bir olay değil. Hazırlanmalıyız. En yaygın turistik yer olmasa da, hastaların bu alanda hareket etmelerinin gerçekçi olduğunu düşünmeliyiz. Hazır olmalıyız.

Bugünün erken saatlerinde Halk Sağlığı Kurumu, herhangi bir yayılmanın İsveç'i etkileyeceğine dair bir gösterge olmadığını açıkladı.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, verdiği demeçte, "Dünyada meydana gelen bu tür vakalarla ilgili deneyimlerimiz var ve İsveç'te bir vaka ortaya çıkmasına rağmen çok fazla değişmiyor" yorumunda bulundu.

Halk Sağlığı Kurumu'na göre koronavirüs solunum problemlerine neden olur. Yaşlılar ve bağışıklık sistemleri zayıf insanlar ciddi şekilde hastalanma riski altındadır dedi.

Editör: İsveç Gündemi