Rahatsızlıkları tespit edilmiş ve belli süreçlerde doktorun görmesi gereken hastalarla ilgili sanal tedavi süreci başlatıldı.
İsveç'te ilk sanal tedavi uygulaması yaşlı olan ve tansiyon sorunları yaşayan bir kadın üzerinde denendi.

Tansiyon ölçü aletleri ve nabız ölçme cihazları ile kontrollerini nasıl sağlayacağı hakkında doktor yönlendirmesi ile yapan yaşlı kadın çıkan sonuçları eve yapılan uzak konferans bağlantı ile doktora söylendi. Bunun üzerine doktor hastanın durumu ile ilgili değerlendirme yaparak hastanın günlük yaşamı içinde yapması gerekenleri sıraladı.

Yeni uygulama ile birçok yaşlı ve tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunan hastaların hastaneye gitmesine gerek kalmadan tedavilerinin yapılabileceğinin altı çizildi. Sistemin kısa süre içinde yaygınlaşması beklenirken, doktorlar açısından daha çok hastayı daha kısa sürede kontrol etme imkanı veriyor. Ancak tüm bunlara karşın İsveç'teki sağlık uygulamalarından sürekli şikayetçi olan hastaların hali hazırda göz önünde saatlerce bekletilip ve çözüm üretmeden evlerine geri dönderilen hastaların sayısı her geçen gün artarken, bu uygulamanın nasıl bir fayda sağlayacağı
Editör: İsveç Gündemi