İsveç'teki can kayıpları arasında en fazla sayının yaşlı bakım evlerinde olmasıyla birlikte şuana kadar İsveç'te yaşayan farklı etnik grupları olduğu göze çarpıyor.

Test yapma konusunda da ihtiyatlı davranan İsveç, toplam ne kadar test yaptığı konusunda net bir açıklama yapmıyor. Koronavirüs salgının başladığı ilk günlerden bu yana mecbur olmadıkça test yapmamayı seçen İsveç bugün bir adım atarak, risk grubunda olan ve ülkede önemli alanlarda çalışanlara yönelik test yapmayı yaygınlaştıracağını açıkladı.

İsveç'te şuana kadar covid-19 bağlantılı yaşanan can kaybı  bin 400'ü bulurken, toplam vaka sayısı bugünkü verilere göre 13 bin 216 olduğu görülüyor.

Woldometers internet sayfasında yayınlanan verilere göre, isveç'te şuana kadar covid-19 nedeniyle tedavi görüp iyileşen sayısı 550 olarak görünüyor. Site şuana kadar yoğun bakımda tedavi gören bin 950 hastadan bin 400'ün hayatını kaybettiği ve 550 kişinin iyileştiğini gösteriyor.

Yine sisteme kayıtlı olarak görülen ve tedavisi süren 11 bin 266 kişi görülürken, Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre 1 bin 24 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor.

İsveç ülke genelindeki yoğun bakım kapasitesi 1077 olarak açıkladı bu verilere göre, yoğun bakımlarda ciddi bir baskı olduğu ve neredeyse dolduğu görülüyor.

Editör: İsveç Gündemi