İsveç'te daha önce enfekte olmuş birçok kişi gibi, bu kişi de virüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da enfekte olmuştur denildi.

Västra Götaland'daki bulaşıcı hastalıkları cerrahı Peter Ulleryd, kişinin kendini iyi hissettiğini ve Västra Götaland'daki diğer tanımlanmış vakalarla bağlantısı olmadığını söyledi.

Bence bu durum rutinlerimizin işe yaradığını gösteriyor. Sizin (medya) yardımıyla halk, Çin, Güney Kore, İran veya Kuzey İtalya gibi riskli bölgelerden gelen kişilerin hasta olma riski farla diyerek, kendini iyi hissetmeyenlerin, 1177 ile iletişime geçmesi gerektiğini belirtti.

Kişi İran'dan Göteborg'a gitmişti. Cumartesi günü enfekte olduğu doğrulandı. Kişinin yakın temaslarda bulunduğu ve enfekte olma riski bulunan diğer kişilerin tespiti üzerine çalışmalara başlanmıştır.

Peter Ulleryd, Rutinlerimiz var ve daima onları takip ediyoruz. En çok enfekte olma riski altında olan ve enfekte olduğunu gördüğümüz insanların yakınlarıdır yorumunda bulundu.

Västra Götaland, onaylanmış beş vakayla İsveç'te en fazla vakanın yaşandığı bölge olarak öne çıkıyor. 

Stockholm ikinci sırada, başkentte şuana kadar üç kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Jönköping bölgesi ve Uppsala bölgesinde de ikişer kişide virüs tespit edildi.

Uppsala'da, Akademiska hastanesi Cumartesi günü virüsün bulaştığından şüphelenilen kişileri test etmek için hastane dışında bir örnek çadır kurmaya karar verdi.

Örnekleme kapasitesini artırmak istiyoruz. Ardından, Uppsala'daki enfeksiyon kliniği başkanı Fredrik Sund, Ekot'a yaptığı açıklamada, korona temelleri ile her zamanki acil enfeksiyon hastalarımızdan daha fazla ayırmak istiyoruz dedi.

Göteborg'da, Sahlgrenska daha önce Doğu Hastanesi'ndeki enfeksiyon kliniğinin dışında benzer bir çadır kurmuştu.

İtalya ve İran'dan gelenler dikkat!

İsveç'te enfekte olmuş on iki kişinin hepsi, en kötü etkilenen ülkelerdeki yurtdışı seyahatleriyle bağlantılı olarak ya da bu şekilde enfekte olmuş biriyle yakın temas halinde olmalarından kaynaklandığı belirtildi.

Bununla birlikte, Ulusal Epidemiyologun devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell'e göre, sağlık hizmetlerinde karantina altında tutulan enfekte olanların ileri bakıma ihtiyacı yoktur. Her şeyden önce, virüsün belirsiz bulaşıcılığı nedeniyle, insanların ciddi bir sağlık durumu nedeniyle değil, sağlık hizmetleri kapsamında karantinada tutulmasıdır ifadeleri kullandı.

Kriz Yönetim Konseyi toplandı

Hükümet, yetkililer kriz yönetimi ve işbirliğini nasıl ele aldığını anlamak için Pazartesi günü kriz yönetim konseyini çağırdı. 

İsveç koronavirüsle ilgili önlemleri artırmak ve yayılmasını engellemek için etkin çalışmalar yürütmeye gayret ediyor.

Editör: İsveç Gündemi