Tartışmalı bir diş implantı deneyinde kullanılan altı laboratuvar köpeği teslim edildikleri veteriner tarafından öldürüldü.

Bu duruma sert tepki gösteren  İsveç Hayvan Hakları Birliği (Djurrättsalliansen) 80 binden fazla kişinin imzasını toplayarak bu deneylerin durdurulmasını istedi.

Komedyen Ricky Gervais ve aktör Peter Egan gibi ünlü hayvan hakları aktivistlerininde desteklediği  imza kampanyası uluslararası alanda da dikkat çekti.

Sahlgrenska Akedemisi  İletişim fakültesi Başkanı Anna von Porat, köpeklerin bir veteriner dairesinden  alındığı ve sağlıklı olarak ta veterinere geri bırakıldığını söyledi. 
 
 Porat, köpeklerin insanlara benzer ağız bakterileri içerdiğinden, implantların canlı doku ile kaynaşma şeklini incelemek için köpeklerin kullanılmasının gerekli olduğunu vurguladı. 
 
Hayvan Hakları Birliği Sözcüsü Malin Gustafsson Üniversitenin köpekler hakkında yaptığı savunmanın  hiç bir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

Gustafsson, “Bu köpekler yaşamaya devam edebilirdi.  Her yönden anlaşılması imkansız ve tamamen affedilmez büyük bir kabahat'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi