Göteborg Posten (GP) Gazetesinin haberine göre, Mölndal'daki acil serviste 51 yaşındaki Sleiman Obeid İbrahim, tam 21 saat acil serviste doktor bekledi.
Sırtından bir sene önce ameliyat olduğunu belirten Sleiman Obeid Ibrahim, GP'ye yaptığı açıklamada, sırtındaki ağrı dayanılmaz bir acıya dönüşünce acil servise başvurmak zorunda kaldığını belirtti. Salı günü acil servise giden ve çarşamba gününe kadar tam 21 saat bekleyen İbrahim, gece vardiyesini bitiren bir hemşirenin tekrar işe başladığında kendisini karşısında gördüğünde çok şaşırdığını aktardı. 21 saat sonra doktorun muayene ettikten sonra sadece ağrı kesici verip eve gönderdiğini kaydeden İbrahim, ''acil servise başvurduğumda önümde 5-6 hasta vardı. Bu kadar beklemenin normal bir durum olmasa gerek'' sözleri ile tepki gösterdi. 

Son yıllarda acil servislerde hastalar ortalama 6 saat bekliyor.  Doktor azlığından dolayı soruna çare arayan hükümet önümüzdeki günlerde acil serviste uzun bekleme sürelerini düşürmek için personel artırımına gideceği yönünde çalışmalar yapıyor. 
Editör: İsveç Gündemi