Geçen sene hamile kaldıktan sonra vücudunda olağan üstü bir ağrı hisseden Hera Gustavsson, röntgen çektirdi. Röntgende genç kadının  vücudunun büyük bölümününde kanser tümörü tesbit edildi. 

'Ağrılardan  duramıyorum' diyen Gustavsson, tümörün bacaklarıma da yayılmasından korktuğunu söyledi.

Tümör tesbit edildikten sonra kendisini doktorun aramadığını aktaran genç kadın, ''Hastalık hakkında kendim internetten bilgi alarak hareket ediyorum. Doktor beni aramadı. Hastalığımla ilgili Skone Valiliğinden  bir mektup aldım, mektupta ameliyat sıramın gelmesi için  2,5 yıla kadar bekleyeceğim yazıyordu. Eğer erken ameliyat olma şansı istiyorsam Soyal Sigortalar Kurumu'na başvurup, yurt dışında tedavi olabileceğim söyleniyor'' dedi.

Bu durumun Kovid-19 nedeniyle ortaya çıktığını ve hastanelerde ekstra sıra beklenmesine neden olduğu yönünde kendisine bilgi verildiğini anlatan Gustavsson, pandemiden dolayı sağlık sisteminin ağır etkilendiğini bildiğini bu nedenle de kimseyi suçlamadığını kaydetti.

Kendisi için endişe duyduğunu belirten genç kadın, ''Aynı zamanda İsveç'teki herkesin ihtiyaç duyduğu bakımı alabilmesi gerektiğini düşünüyorum. İki yıl sonra yapılacak ameliyettın kötü huylu tümör için geç olabileceğini düşünüyorum ve endişe duyuyorum'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi