Sağlık alanında alternatif çözüm arayışları her zaman olduğu gibi günümüzde de devam ediyor. Bu alanda bitkisel karışımların etkisi son derece fazla. Çünkü ilaç olmayan dönemlerde yine bitkilerin içeriğinden yararlanılması, günümüzde de ilaç yaparken bitkisel özlere başvurulması bunun diğer bir kanıtı. Güçlü iyileştirme sağlamak için devam eden ilaç tedavisinde bitkisel yöntemlerle destek sağlanması da bu yüzden gerçekleşiyor.  Üstelik küçük çaplı rahatsızlıklarda ilaç almadan ve yan etkilere maruz kalmadan onarım için de bitkiler bir hayli önemli. Söz konusu İsveç şurubu da bu şifalı karışımlardan hazırlanan bir içeriğe sahip. İsveç şurubu piyasada birçok yerde, internette de bulabileceğiniz bir ürün.  Tabi faydalarını bilerek kullanmak da son derece önemlidir.

İsveç Şurubunun Faydaları

İsveç şurubunun faydaları birçok farklı alanda görülebilir. Ağız sağlığı sorunlarında İsveç şurubu etkilidir. Dilde oluşan kabarcıklarda bu üründen kullanabilirsiniz. Diş ağrılarından kurtulmak isteyen birçok kişi yine bu şuruptan faydalanmaktadır. Bu rahatsızlıklar için her gün 1 yemek kaşığı İsveç şurubu içilmesi gerekir. Günde üç kez gargara ile ağrılar epey azalmaktadır. Gargara dışında pamuğa ekleme yapıp dişe bastırarak da çözüm bulabilirsiniz.

Kan şekerine etki eder. Kan şekeri yüksek olan ve insülin düzensizlikleri olduğunda bu şuruptan içerek çözümler bulabilirsiniz. Yani diyabet destekleyen özelliği de bulunmaktadır. Ani kan şekeri değişimleri nedeniyle meydana gelen halsizlik ve bayılma hissi de yok olur.

  • Sindirim sistemi sorunlarında etkilidir. İsveç şurubu çayı, şişkinlik ya da dolgunluk nedeniyle meydana gelen ağrıyı azaltmada etkilidir. Fiziksel rahatsızlığı gidermesi bakımından epey faydalıdır. Sindirim enzimleri ve mide asidi bakımından önemli fonksiyonları olan maddeler barındırır. Vücut sağlığı için bu bakımdan kritik öneme sahip olduğu görülebilir.
  • Karaciğer sorunlarında İsveç şurubu içmek son derece faydalıdır. Karaciğerin en büyük problemlerinden biri olan yağlanma sorunlarında fonksiyonun sağlıklı bir yapı olması için bu ürün etkilidir. İstenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını sağlamak vücutta temizleme işlemini beraberinde getirecektir. İsveç şurubu besin verimliliğini artırır.
  • Boğaz enfeksiyonlarında iltihap gidericidir. Ses kısıklığını en aza indirmek, boğaz enfeksiyonlarını yok etmek için bu şuruptan bir bardak suyla incelterek gargara yapmak gerekir. Gargara olarak kullanmak istemeyenler için de yarım kaşık şurup çay haline getirilir ve yemekten yarım saat öncesi ile içim olur. Bu şekilde kullanımlarda her gün içim gerekir. enfeksiyona bağlı ateş de bu şekilde gider.
  • Böcek sokması durumlarında İsveç şurubunu uygulamak dezenfekte etme bakımından önemlidir. Bitki bilimcilerin de yaptıkları çalışmalarda doğrudan zehirleme olan yere yumuşak bir kompresle sürülmesi halinde oldukça etkili olabildiği gömülmektedir. Ancak en kısa sürede uygulama olması gerekmektedir.
  • Bağışıklık sistemi sorunlarında İsveç şurubunun iyileştirici etkisi büyüktür. Birçok çalışmada İsveç şurubunun metabolizmayı güçlendirdiği görülmüştür. Ayrıca stres seviyesi yüksek olan kişilerde de rahatlatıcı etki yaratır. Bu bakımdan ruhsal faydaları da bulunmaktadır. Ayrıca kanser tedavisi devam eden kişilerin onay alarak işlem yapması da mümkündür. Bağışıklığın desteklenmesi son derece önemlidir.
  • İsveç şurubu, vücutta bulunan bir mantar türü olan Candida tedavisine epey yararlıdır. Tehlikeli boyutlara varmasını engellemek için bu üründen kullanabilirsiniz. Doğal bir şekilde sindirim enzimlerinin üretilmesi için bağırsak asitliğini artırma söz konusudur. Artan asit miktarı ile Candida probleminden korunma da mümkün olabilir. Bu ürün bağırsak sorunlarına iyi gelir.
  • Cilt sorunlarına iyi gelir. İsveç şurubunun düzenli olarak kullanılması beraberinde aknelerin tedavi olmasını sağlar. Gözeneklerde fazla yağ, kir birikmesi gibi nedenlerle oluşan akneleri giderir. Kötü görünümü de bu şekilde azaltır. Şurup bir miktar pamuk üzerine dökülür ve akne olan yere sürülür.

İsveç Şurubunun İçerisinde Ne Var

İsveç şurubunun içerisinde olanlar şöyle sıralanabilir: Ravent kökü sarısabır, tarçın, tabii kanyak, cedvar, safran, kakule, besbase, eğir kökü, melekotu kökü, sinameki, doğal kafur, domuz dikeni, centiyane, mirra şeklîndedir.

İsveç Şurubu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Bitki çayıyla ve biraz suyla incelterek İsveç şurubu kullanımı olabilir. Basit rahatsızlıklarda 3 tatlı kaşığı ağız yolu ile alınmalıdır. Ağır rahatsızlıklar olursa da 2-3 yemek kaşığı kadar her gün alım olmalıdır. İçerken önemli olan nokta kesinlikle süt ile alınmaması gerektiğidir. Sargı bezi veya pamukla bir bölgeye eğer kompres uygulanıyorsa bu durumda önceden zeytinyağı veya kantaron yağı sürüldükten sonra bu şurup sürülmelidir. Hasta bölgeye yerleştirilen bez bir naylon benzeri parça da eklendikten sonra sargı bezi ile sarılması ile sonlanır. Alkol yasaklanmış bir kişi bunu kullanacaksa kompres süresi değişebilir.  2-4 saat arasında bekleme olabilir.

İsveç Şurubu Hazırlanışı

İsveç şurubu evde hazırlanabilir bir tariftir. Evde yaparken özen göstermek gerekir. Miktarları doğru şekilde ayarlamak kritik öneme sahiptir. Organik ürünler satan mağazalarda ve bazı aktarlarda bulunabilen İsveç şurubunu aldıktan sonra üzerindeki talimatlara bakmanız gerekir. Hafif taneli veya toz halinde alım olabilir. Toz karışımı, yazan miktarda kanyakla aynı kavanoz içinde buluşturmak gerekir. Sonrasında 14 gün boyunca bekleme olmalıdır. Bu sırada karışım her gün mutlaka bir kere çalkalanmalıdır. Şurubun hazırlanışında talimatlara önem verilmesinin nedeni, alkol içermesi, ayrıca etkisinin çok güçlü olmasıdır.   Hazırdaki bir ürün yerine kendiniz yapmak isterseniz bu pek kolay bir işlem olmayacaktır. Çünkü içerisindeki bitkileri toplamak, bunları hazır üründeki gibi güçlü etki sağlayacak şekle getirmek epey zordur. Yani dikkat gerektiren bir uygulaması vardır. Tabi bu noktada satın alınan ürünü nereden bulduğunuz da önemlidir. Aktarlarda ürün seçerken mutlaka son kullanım tarihine bakmak gerekir. İnternetten alırken de faturalı bandrollü, orijinal ürün almak gerekir.

İsveç Şurubunun Zararları Var mı?

Doğru uygulama olduğunda ve yaş sınırına uyulduğunda İsveç şurubunun zararları görünmez.  Yani yapılan testlerde de kullanıma dair belirgin bir yan etki görülmemiştir. Ancak yaş sınırlaması bakımından 6-7 yaş ve yukarısından itibaren kullanım olmalıdır. Alkolle kullanılması da bazı kişilerin tüketmeme nedeni olabilir.  İçmek yerine kompresle uygulama yapılabilir.   Ayrıca ciddi bir hastalığı olanların, hamilelerin, emziren kadınların ve rutin ilaç kullanan kişilerin doktora başvuru yapması gerekir. Bazı ilaçlarla birlikte güçlü bitkisel içeriklerin kullanılması mide bulantısı, halsizlik gibi durumlara neden olabilmektedir.   Bu nedenle kontrollü alıma önem verilmelidir. Eğer tamamen alkolsüz bir İsveç şurubu istiyorsanız da bu durumda geniş kapsamlı site araştırması yapabilirsiniz. İsveç şurubu gelişigüzel kullanılmaması gereken bir maddedir.

 

Editör: İsveç Gündemi