Son zamanlarda çok popüler olan diyetlerin başını çeken isveç diyeti, dukan diyeti gibi prensipli ve kısa zamanda sonuç veren bir diyettir. Aslında İskandinav diyeti olarak geçse de ülkemizde isveç diyeti adı altında popüler olmuştur. 

13 gün süren isveç diyeti süresince en az 6 kilo verebilirsiniz. Bu diyet çok zor bir diyet değildir, kolayca yapabilirsiniz. 

Protein ve yağ ağırlıklı bir diyettir, az miktarda karbonhidrat içermektedir. İlk iki, üç gün diyet size zor gelebilir fakat daha sonrasında alışabilirsiniz. 

İsveç Diyeti Nasıl Yapılır


Gördüğünüz gibi ilk üç gün çok ağır geçse de 3. günden sonra rahatlıyor. Daha sonra öğle ve akşam vakitlerinde protein ağırlıklı beslenme sistemine dönüyor. Tüm programı görmek için aşağıda ki siteyi ziyaret edebilirsiniz, detaylı olarak anlatılmıştır. 


İsveç Diyeti Kaç Kilo Verdirir
İsveç diyeti ile 13 günde 6 kilo vermek mümkündür, fakat daha fazla da kilo verebilirsiniz, bu tamamen size bağlıdır. Diyet ile sporu birleştirirseniz, daha fazla kilo verebilirsiniz. Bu yüzden size tavsiyem hafif sporları tercih etmenizdir. Yani hafif koşu, yürüyüş, pilates yada yoga tercih edebilirsiniz. 

Genelde en ulaşılabilir olanı yürüyüş olduğu için her gün yürüyüş yapabilirsiniz. Fakat daha etkili olsun istiyorsanız hafif tempo koşabilirsiniz. 

Bunların yanı sıra yoga yada pilates tercih edebilirsiniz. Bu sporlarda nefes egzersizleri de olduğu için aynı zamanda sizi rahatlatacaktır. 

Spor ile diyeti birleştirirseniz maksimum derecede verim alabilirsiniz. 

İsveç Diyeti ile Zayıflayanlar

Aşğıda kaynak olarak verilen linkten isveç diyeti ile kilo verenlere de ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu diyetle kilo veren dünyaca ünlü sanatçılar olduğu gibi, Türkiye'den Reyhan Karaca, Hülya Avşar gibi isimler de bu diyetle zayıflamıştır. 

Diyetin en kötü tarafı tek tip beslenme ile öğünlerin tamamlanmasıdır. Fakat protein ağırlıklı bir beslenme türü benimseyeceğiniz için pek fazla zararı yoktur. 

Benim çok sevdiğim bir diyet olduğu için bu yazımda sizlerle paylaşmak istedim, sizlerde bu diyeti yaparak, görüşlerinizi yorumlarda yansıtabilirsiniz. Çok başarılı bir diyettir, 13 günde sonuç alacağınızı düşünüyorum, daha önce de söylediğim gibi mutlaka sporla birleştirin.

Kaynak: kilosorunu.com
Editör: İsveç Gündemi