İlacın iknci aşama çalışması St. Göran Hastanesi'nden hastalar üzerinde kullanılarak test edilecek.

İlaç şirketi Kancera'nın CEO'su Thomas Olin, amacın covid-19 hastalarında ciddi komplikasyonlara neden olabilecek virüsle tetiklenen hiperinflamasyonu yavaşlatmak olduğunu söyledi.

St. Göran Hastanesi'nde nefes almakta güçlük çeken ve oksijen alımı zayıf olan gönüllüler bir hafta süreyle tedavi edilecek. Tedaviden bir hafta sonra etki göstermesi beklenen ve 90 gün sonra takip tam etkileri takip edilecek.

Thomas Olin, "Akciğerlerde görülen fibrozise katkıda bulunan iltihabı yavaşlatıp rehabilitasyonu kolaylaştırabilmeyi umuyoruz" diyerek, araştırmayı sonbaharda tamamlamak için bir fırsat görüyoruz dedi.

Amaç, covid-19'a karşı bir ilaç geliştirmektir.

Olin, bağışıklık sistemimizin bu viral enfeksiyonla aktive olan ve yaşlanan bağışıklık sisteminde görülen değişikliklerle bağlantılı olan belirli bir bölümünü bloke eden tamamen benzersiz bir ilaç adayı geliştirdik ifadeleri kullandı.

Virüsün kendisinin ve yaşlanan bir bağışıklık sisteminin aynı tip proinflamatuar hücreleri aktive ediyor gibi görünmesi, yaşlıların covid-19'dan özellikle etkilenmesinin nedenlerinden biri olabilir.

İlaç firması Kancera, Solna'daki Karolinska Institutet'te ve Stockholm'deki St. Göran Hastanesi'nde SciLifeLab ile birlikte hasta çalışmasını ve bağışıklık sisteminin derinlemesine analizini yürütüyor. İsveç'te covid-19'a karşı geliştirilen ilk İsveç ilacı adayıdır.

Olin, ilaçla ilgili tedavilerde yeni bir çığır açabileceğine inanıyor ve bu yönde beklentimiz var dedi.

İlacın başarılı olma ihtimali ile ilgili Thomas Olin, "Sektör ortalamasına bakarsanız, yüzde 30 ila 40'ı 2. aşamada başarılı. Ancak bağışıklık sisteminin "failine" saldırabileceğimize dair pek çok gösterge var, bu da covid hastalarda hiperenflamasyon yaratıyor. İlaç adayımız ile çeşitli enflamatuar durumların tekrarlayan hastalık modellerinde gösterilmiş ve sağlıklı deneklerdeki sonuçlarla desteklenmiştir. Ayrıca KI'daki ortağımız bağışıklık sistemindeki "failin" izlenmesini ve tedavimizin ne kadar etkili olduğunu göstermeyi mümkün kılan yöntemler geliştirmiştir" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi