Dagens Nyheter gazetesine açıklamalarda bulunan Löfven, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından İsveç'te binlerce kişinin öleceğini ve vatandaşlarının alınan tedbirlere uymasını istedi.

Salgının kontrole alınmasının ayları bulacağını vurgulayan Löfven, '' Salgının kontrole alınması haftalar değil ayları bulacak. Her kes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin, temizlik kurallarına uysun'' dedi.

Salgın nedeniyle İsveç'te binlerce kişinin öleceğini kaydeden Löfven, ''Ölüleri binlerce kişi sayacağız, buna göre hazırlık yapıyoruz. Diğer ülkelerde hızlı bir süreçten geçti. Ağır hasta olan çok kişi ölecek. Eğer günlük ölüm artışlarını kontrol altına alırsak sağlık siteminin de salgınla başa çıkma başarısı artar'' dedi.

Virüsle mücadelede diğer ülkelere İsveç'in farklı yol izlemesine de değinen Löfven, ''Bu durumu fazla eleştirmenin anlamı yok.  Tüm ülkeler sosyal mesafeyi nasıl yapacaklarını ve sağlık hizmetlerinin nasıl güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyor ve konuda adımlar atıyor. Biz bunu  biraz farklı şekillerde yapıyoruz. Biz virüsün yayılma hızını en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu konuda uzman insanları dinliyorum ve iyi bir strateji izlediklerine kani geliyorum'' ifadelerini kullandı. 

Löfven durumu en iyi şekilde atlatacaklarınıda sözlerine ekledi. 

Editör: İsveç Gündemi