Sağlık, yaşlı bakımı vb. alanlar için problemlerin giderilmesi, hizmet kalitesinin artırılması yanı sıra yoğunluğun azaltılması için gelecek yıl ek 1 milyar SEK ayrılacak. 

Sağlık Bakanı Acko Ankarberg Johansson, gün içinde hükümetin sağlık alanında hazırladığı programa dair basın toplantısı düzenledi.

Sağlık alanında birçok alt hizmete yatırımların yapılması ihtiyacı uzun zamandır tartışma konusuydu. Yeni hükümetin yatırım programın sağlık ve bakım alanlarına önem verdiği belirtildi.

Öte yandan Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, yaygın bir sosyal sorun olan istem dışı yalnızlıkla mücadele kapsamında da önemli bir yatırım yapılacağını duyurdu. Yalnızlıkla mücadele etmek için hükümet, 2023'te 145 milyon SEK olmak üzere toplamda 300 milyon SEK tahsis edeceğini duyurdu. İstem dışı yalnızlıkla mücadele için ulusal bir strateji de gelitirilmeli diyen Forssmed, istem dışı yalnızlığın önemli bir sorun olduğuna vurgu yaptı.

Jakob Forssmed ayrıca İsveç'te bakım evleri gibi yerlerde kalan insanların sosyal aktivite tarafını geliştirmek gerektiğine dikkat çekti. Ağırlıklı olarak yaşlılar, çocuklar ve gençlerin yer aldığı programlarda, özellikle 2023'te daha fazla yaşlıyı sosyal aktivitelere dahil etmek için 25 milyon SEK ayrılacak.

Sağlık Bakanı Acko Ankarberg Johansson, ülkedeki tedavi ve bakım yerlerinin sayısını artırmaya yönelik bir yatırım da sundu. 

Johansson ayrıca hükümetin doğum ünitelerine fazladan yatırım yapması gerektiğini de söyledi.

Bilim insanlarından 'zombi virüs' uyarısı Bilim insanlarından 'zombi virüs' uyarısı
Editör: İsveç Gündemi